szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok szurkoló posztolta ki a győztes Eb-meccs után azt a fotót, amelyen az Eiffel-torony a magyar zászló színeiben pompázik. A kép kamu, és ezt eleinte még az MLSZ sem tudta – ettől persze a piros-fehér-zöld torony még jól mutat...

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is kitette tegnap a piros-fehér-zöldben pompázó Eiffel-torony fotóját az Instagramra, de nemsokára magyarázkodásra kényszerült, mert mint kiderült, a felvétel kamu, a híres párizsi építmény nem a magyar zászló színeiben tündökölt kedden este.

"Tény, hogy a fénykép kirakásakor nem voltunk elég körültekintőek, és nem jártunk utána a forrásának. Mint utóbb kiderült, a fotó manipulált: tegnap az Orange játékát Portugália nyerte, így az Eiffel-torony portugál nemzeti színekben pompázott este. Sajnáljuk, ha ezzel félrevezettünk valakit, nem ez volt a célunk" – írta a szövetség.

Hozzátették, a fotóval "nem a tudósítás, sokkal inkább a szurkolók hangulatának bemutatása" volt a céljuk.

#csakegyutt

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által közzétett fénykép,

Egyébként az Eiffel-tornyot az Orange mobilszolgáltató szavazós játékának részeként világítják ki az Eb alatt, minden este más-más részt vevő ország színeiben. A magyar győzelem napján a legtöbb szavazatot Portugália kapta, nem Magyarország.

©

Az MLSZ hozzátette, hogy van még esély egy valódi fotó elkészítésére. "Ha szombaton sok magyar szurkoló vesz részt a játékon, akkor elkészíthetjük a fotót eredetiben is, és ha ez sikerül, természetesen azt is kiposztoljuk majd" – írták.

Szavazni majd itt lehet szombaton, mai élő közvetítésünket az Eb 6. napjáról pedig itt lehet követni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

A szülőgépnek használt nők háborút indítanak Gileád ellen

A szülőgépnek használt nők háborút indítanak Gileád ellen

Meghalt A koronából is ismert színész, Ronald Pickup

Meghalt A koronából is ismert színész, Ronald Pickup