szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár az UEFA szavazásán Gera Zoltán portugálok ellen lőtt gólja kapta a legtöbb szavazatot, sok külföldi focirajongó felháborodva ócsárolta a magyar lövést.

Nem tetszik az UEFA-országoknak Gera Zoltán a portugálok hálójába becsavart labdája, amit az UEAFA internetes szavazásán a legszebb találatnak választottak – írja a Nemzeti Sport honlapján. Gera lövése olyan világsztárok góljai előzte meg, mint Cristiano Ronaldo Wales elleni fejese, vagy Xherdan Shaqiri Lengyelország elleni ollózása.

Az UEFA voksolásán öt gólra lehetett szavazni, egyre-egyre a torna külön szakaszaiból. A csoportkör gólszépségversenyét fölényesen megnyerő Gera-találat mellett Shaqiri nyolcaddöntős, Hal Robson-Kanu negyeddöntős, Cristiano Ronaldo elődöntős és Éder döntős találata volt a listán. Gera a beérkezett szavazatok 32 százalékát kapta meg, az összes szavazó 27 százaléka volt magyar.

„Micsoda? A legszebb gól? Ebben a gólban semmi különös nem volt. Cristiano Ronaldónak vagy Shaqirinek kellett volna nyernie” – írta a legtöbb lájkot kapó hozzászóló az UEFA Euro 2016 Facebook-oldalán, ahol néhány magyar azért próbálta tisztázni a helyzetet és közölni a többiekkel, hogy Gera főként a magyar szurkolók összefogásának köszönheti a dicsőséget. „Portugál vagyok és ez a díj nem igazságos. Nem CR7, nem Éder, hanem Shaqiri szerezte a legszebb Eb-gólt Lengyelország ellen” – írta egy portugál srác. A Redditen is Shaqiri gólját hiányolták az élről, egy hozzászóló szerint a Puskás-díjjal „engesztelődhet" majd.

Egy másik kommentelő szerint a második legszebb sem Gera gólja volt, de még a top 5-be sem férne be. C'est la vie... Kevesen értették, hogyan nem nyerhetett egy tizenhatoson kívüli ollózás. Erre jött a magyarázat: „Mert Magyarország olyan az internetes szavazásokon, mint az Arsenal.”

A svájci Bick című újság olvasói sem voltak oda a gólért. „Hogy lehetséges, hogy a tizenhatos vonaláról szerzett ollózós gól nem nyer meg egy ilyen szavazást?" – ezt az egyik svájci olvasó írta. „Már a magyar–portugál meccsen is volt szebb Gera találatánál” – írta egy másik, Cristiano Ronaldo sarkazós góljára utalva. A lap Facebook-oldalának hozzászólói között olyan is van, aki állítja, megnézte az Eb összes meccsét, de Gera góljára nem is emlékszik. „Nevetséges döntés” – írja egy másik hozzászóló. A lap viszont diplomatikusan úgy zárta a cikket: „Az UEFA a szavazókra bízta a döntést. Senki sem tiltotta meg a svájciaknak, hogy voksoljanak. Az Eb gólja Geráé lett. Még ha a szívünk mást is mond”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kósa: Nem támogatja a kormány az iparűzési adó eltörlését

Kósa: Nem támogatja a kormány az iparűzési adó eltörlését

Marabu Féknyúz: Szájer 1.

Marabu Féknyúz: Szájer 1.

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű