szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A következő idénytől szigorúbban büntetik a sportszerűtlen reklamálást az angol labdarúgó-bajnokságban.

"Egy ideje már tárgyalunk a klubokkal, mert a játékosok viselkedése egyre gyakrabban túlmegy egy bizonyos határon" - mondta szerdán Richard Scudamore, a Premier League ügyvezető elnöke, aki a egyebek mellett a mérkőzések közben kialakuló tömegjelenetekre és a trágár szóhasználatra utalt.

"Hétről hétre milliók néznek minket, köztük sok fiatal és ebben a helyzetben az ilyen jellegű magatartás már nem tolerálható" - tette hozzá a sportvezető. Azt mondta, három szervezet - a Premier League (PL), a szövetség (FA) és a liga (EFL) - közösen határozott arról, hogy a játékvezetőknek az augusztus közepén kezdődő új idényben az eddigieknél szigorúbban kell alkalmazniuk a sárga és piros lapot a sportszerűtlen reklamálások után.

A játékvezetőkkel szembeni sértő, gyalázkodó szóhasználat vagy gesztus azonnali kiállítást eredményez, csakúgy, mint az agresszív fizikai kontaktus. Aki dühösen közelít a bíróhoz és kétségbe vonja döntése jogosságát, sárga lapra számíthat. Ha több labdarúgó körülveszi a játékvezetőt és feldúltan reklamál, legalább az egyiküket biztosan megbüntetik, de az edzők és a technikai személyzet viselkedését is szigorúbban ítélik majd meg.

Az EFL vezérigazgatója, Richard Harvey felhívta a figyelmet, hogy az új irányelveket senki ne tekintse pusztán üres fenyegetésnek. "Szeretném tisztázni, hogy ezeket az intézkedéseket azért hoztuk, hogy fellépjünk az általunk tűrhetetlennek tartott viselkedéssel szemben" - szögezte le.

Az új idény kezdete előtt mind a húsz klub vezetőinek lehetőségük lesz személyesen konzultálni a játékvezetőkel, akik videóösszeállítás segítségével magyarázzák majd el a szabálymódosításokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belga ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Belga ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését

Rogán Antal helyett Gulyás Gergely felügyeli az Esterházy-kastély működtetését

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról

Csodaszép drónfotók érkeztek a behavazott Mátráról