Mizsur András
Mizsur András

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a Ferencváros elnöke kijelentette, hogy a liberális sajtó csak politikai okokból foglalkozik a Fradi-meccsek nézőszámával, de az ultrák távolmaradását is a politikával magyarázta Kubatov, aki egy újságírói kérdése elismerte, hogy korábban találkozott a vesztegetéssel vádolt Vizoviczki Lászlóval.

A Ferencváros csütörtöki sajtótájékoztatóján egy újságíró arról kérdezte Kubatov Gábort, a klub elnökét, hogy ameddig a szurkolók nem bocsátanak meg az albán Partizani elleni BL-kiesés miatt, addig ugyanolyan kevesen a meccseken, mint a múlt heti Honvéd-FTC mérkőzésen.

Kubatov erre úgy reagált, hogy mindenki szurkolhat, akinek van igazolványa és betartja a szabályokat. Majd üzent a sajtónak is:

“a sajtónak a liberális része rúgózni fog a nézőszámokon, ez várható volt. Most belénk fognak tárazni, mint állat.”

Kubatov szerint ennek politikai oka van, mert a Fradi kifejezetten jól áll nézőszám tekintetében.

“Egyszer majd arra kérem őket is, hogy nézzék meg az elmúlt 10 év Fradi-meccseinek nézőszámait. Meg fognak lepődni.” Konkrét adatokat viszont nem idézett a klubelnök, mert mint mondta, ezt a feladatot meghagyja a sajtónak.

A Fradi-meccsekről távolmaradó ultrákról pedig azt mondta, az elmúlt két évben, vagyis amióta bevezették a vénaszkennert, egyetlen jogsértés sem történt. Kubatov azt is kijelentette, hogy az ultrák nem akarnak se tárgyalni, se megegyezni.

Állítása szerint néhány hónapja felajánlotta az ultráknak, hogy próbálják ki a vénaszkennert, és ha nincs balhé, akkor két hét alatt leszerelik azokat, de végül nem éltek a lehetőséggel. Kubatov ezt is a politikával magyarázta: “politika van mögötte, higgyék el.” Egy másik újságírói kérdésre válaszolva már konkrétabban fogalmazott Kubatov, és azt mondta: jobbikosok támadják a Fradit.

©

Kubatov a sajtótájékoztató végén megerősítette, hogy találkozott a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt, diszkópápaként emlegetett Vizoviczki Lászlóval.

“Persze. Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzam emberekkel.”

A teljes sajtótájékoztató itt nézhető meg:

A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül nevű Facebook-csoport (amely önmagát a Ferencváros szurkolói csoportjainak hivatalos oldalaként definiálja) szombat estére, párhuzamosan az FTC-Diósgyőr mecccsel, Politikusmentes Ferencváros! címmel tüntetéssorozatot szervez a Hősök terére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!