szerző:
hvg.hu

A magyar női és férfi vízilabda-válogatott befejezte Brazíliában a Sao Paulo melletti edzőtáborozást, és visszatért Rio de Janeiróba. Baurun magyar címeres graffitivel búcsúztatták a pólósokat – tudósít a vlv.hu. Szombaton már a szerbekkel játszanak a magyarok.

A magyar válogatott szerdán fejezte be az edzőtáborzást a Sao Paulo melletti Baurun. Benedek Tibor szövetségi kapitány azt mondta: a magyar válogatott kifejezetten célzatosan szervezte úgy olimpiai programját, hogy az ötórás időeltolódás miatti akklimatizálódási időszakot ne az olimpiai faluban, hanem attól viszonylag csekély távolságban, de elkülönülten töltse.

A verseny hosszú, a vége felé már normális körülmények között is gondot okoz az összezártság, a monoton környezet. Ezt előzte meg a női és férfi válogatott a baurui edzőtáborzással – olvasható a vlv.hu-n.

Baurun jól érezték magukat a pólósok, a szállás rendben volt, a lányok még edzőmeccset is játszhattak a brazil válogatottal. A helyi sajtó nagy figyelmet szentelt a magyaroknak, az edzőtábornál pedig magyar címerrel ellátott graffitit készítettek nekik búcsúzóul a házigazdák, amit alá is írattak az európai vendégekkel.

©

A válogatott már Rióban, az olimpia faluban van, a szobákat már korábban elfoglalták, még mielőtt Sao Paulóba repültek. Az első benyomásaik jók, Benedek Tibor szerint minden rendben van az ottani szállásukkal is.

©

A magyar férfi vízilabda-válogatott szombaton a szerbekkel játszik nyitó mérkőzést. A szerb csapat kedden már „hallatott magáról”, igaz, nem feltétlenül sporttal kapcsolatos témában: 33 órás utazásuk meglehetősen fárasztóra sikeredett, ráadásul az út egy részét olyan fapados járattal tették meg, amelyen a jó erőben lévő fiúknak szűk helyre kellett bepréselniük a lábukat két ülés között.

Zsivko Gocics, a szerbek csapatkapitánya vízilabda-klasszikusnak nevezte a szerb–magyar meccseket riói sajtótájékoztatójukon. Azt mondta: ha nyernek a magyarok elleni szombati nyitó mérkőzésen, az nagy lökést adna csapatuknak, de ha kikapnak, az sem tragédia. Tudják, mit akarnak és hisznek abban, hogy el is érik – tette hozzá.

Az olimpia alatt lehet kétszeres apa Varga Dénes

Varga Dénesnek, a magyarok csapatkapitányának két okból fontos időszak a mostani: nemcsak az olimpiára koncentrál csapattársaival, második gyermeke is most születik majd, elképzelhető, hogy éppen az olimpia alatt.

Azt mondta: nagyon sajnálja, hogy nem tud ott lenni sem férjként, sem apaként a szülésnél, de reméli, hogy felesége szülei sokat segítenek majd.

©

Attól a pillanattól kezdve, hogy a vízbe beugrok, csak a játékra koncentrálok” – válaszolta arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e, hogy gyermeke születésének híre esetleg elvonja majd a figyelmét a játéktól.

Like-okkal is lehet buzdítani a fiúkat!
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kitaláltak egy különleges kabátot, ami minden utazónak jól jöhet – nem csak azért, mert kényelmes

Kitaláltak egy különleges kabátot, ami minden utazónak jól jöhet – nem csak azért, mert kényelmes

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Letiltotta az egyik dalt az X-Faktorból a jogtulajdonos

Letiltotta az egyik dalt az X-Faktorból a jogtulajdonos

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

CIA: A szaúdi trónörökös ölethette meg az újságírót

CIA: A szaúdi trónörökös ölethette meg az újságírót

Töltőpisztoly helyett fegyvert fogott egy győri garázda a benzinkúton

Töltőpisztoly helyett fegyvert fogott egy győri garázda a benzinkúton