szerző:
hvg.hu

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársaként dolgozik Ungvári Miklós cselgáncsozó, aki a londoni ezüstérem megszerzése után Rióban is indul az olimpián – írta a Blikk. A sportoló a TEK saját közelharctechnikájának, az úgynevezett TEK-fightnak a kidolgozásában vett részt.

Rióban is indul az olimpián Ungvári Miklós háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó, aki a londoni olimpián ezüstérmes lett – írta a Blikk.

A sportoló három éve a TEK-nél dolgozik, a közelharci kiképzőosztály munkáját segíti a cselgáncstudá­sával és részt vesz az­ állomány erőnléti felkészülé­sében is. "Mindig ér­de­­­kelt a téma, annak ellenére is,­ hogy az élsportot vá­lasz­tot­­tam.­ A londoni olimpia után való­ra vált­ az álmom, ezért hálás vagyok­ a TEK-nek. Persze emellett a sportra is fóku­szálok, Rióban­ minél jobb ered­ményt szeretnék elérni" – mondta Ungvári a lapnak.

Ungvári Miklós (felül) a Budapesti Honvéd Sportegyesület Tüzér utcai judo csarnokában 2016. június 21-én.
©

Hajdu János, a TEK főigazgatója szerint Ungvári a központ rendkívül összetett közelharcképzési tematikájának kialakításában segédkezett.

"A különböző területek, mint a dzsúdó, full kontakt, dzsiu-dzsicu, összekapcsolódnak, kiegészítik egymást, ezáltal létrehozva egy speciális rendszert, amit TEK-fightnak nevezünk. Miklós feladatai közé tartozik, hogy ebbe a rendszerbe illesztve adja át harctudását és a versenyeken szerzett tapasztalatait a műveleti és személyvédelmi egységek számára" – mondta Hajdu.

Ungvári egyik munkatársa is kiutazott Brazíliába, de ő TEK-esként a magyar delegáció biztonságáért felel.­ Az a feladata, hogy állandó kapcsolatban legyen a helyi biztonsági szervekkel, és első kézből,­ hiteles­ infor­má­ciók­kal rendelkez­zen a magyar delegációt érintő kérdé­sek­ben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az üzemanyagok drágulása ellen tüntettek Franciaországban, egy ember meghalt

Az üzemanyagok drágulása ellen tüntettek Franciaországban, egy ember meghalt

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Honvédségi repülő szállította Orbánt Milánóba?

Honvédségi repülő szállította Orbánt Milánóba?

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Prostitúciós botrány a Jobbikban?

Prostitúciós botrány a Jobbikban?