szerző:
hvg.hu

A nyári játékok egyik legnagyobb sztárja négy éve még a jamaikai zászlót vitte, ezúttal azonban inkább az olimpiai faluban pihent. A spekulációk persze azonnal beindultak.

Usain Bolt lehetett volna a riói olimpia megnyitójának legnagyobb figyelmet kapó sportolója, de az atléta egyszerűen kihagyta az ünnepséget. A jamaikai sprinter ezt egy Snapchat-üzenetben jelentette be rajongóinak. Először csak annyit írt, hogy már az összes busz elindult az olimpiai faluból a Maracana stadionba, a megnyitó helyszínére, így ő inkább otthon marad.Később még hozzátette, az egész jamaikai csapat elindult, de ő túl lusta ahhoz, hogy megmozduljon.

Azonban ahogy az ilyenkor szokás, rengetegen spekulálnak arról, miért hagyta ki a földkerekség leggyorsabb embere a ceremóniát. Egyesek szerint Bolt egy estére meg akart szabadulni az őt övező óriási hisztériától. Ugyanis mióta Rióba érkezett, mindenki vele akar fotózkodni, egy-két szót váltani, de mások arra gyanakszanak, a sprinter korábbi sérülése miatt nem kockáztatta meg az esti ünnepséget - olvasható a Telegraphon.

Bolt idén kihagyta a jamaikai válogatót a sérülés miatt, az olimpia előtt pedig a német specialistát, Hans Müller-Wohlfahrtot is felkereste, hogy a lehető legjobb formában érkezzen Rióba. Néhány hete a londoni Gyémánt Liga 200 méteres számában már simán nyert, így egyelőre továbbra is esélyesnek tűnik arra, hogy történelmet írjon Rióban. Ő lehetne az első sportoló, aki harmadik olimpiáján 100-on, 200-on és a 4x100-as váltóban is aranyérmet nyer.

Elkezdődött a XXXI. nyári olimpia Rióban

Tizenhét nap, 206 ország versenyzői, 42 sportág, 4924 érem - röviden ennyi lesz a riói olimpia. Mindezek mellett azonban ott van az évekig tartó felkészülés, a küzdelem, megannyi botrány és kérdőjel Rióban, vita arról, megfelelő helyen tartják-e a játékokat, végül a zikavírus és ezzel együtt sokakban a félelem, sőt több visszalépés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az ördög a vállunkon: teszten a V8-as Lexus LC500

Az ördög a vállunkon: teszten a V8-as Lexus LC500

Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Magyarország-Finnország - 2-0 - Nézze meg a gólokat!

Magyarország-Finnország - 2-0 - Nézze meg a gólokat!

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!