szerző:
MTI

A rióban ezüstérmet szerző Imre Géza felesége, Kökény Beatrix, az FTC korábbi világklasszis kézilabdázója pontosan tudja, hogy milyen egy már megnyert olimpiai döntőt elveszíteni.

"Nekem ez már sok lenne, nem bírnám a feszültséget. Nem néztem Géza asszóit, de tudom, hogy ezüstérmes lett. Majd szerdán napközben megnézem, miként vívott"

– mondta Kökény, az FTC korábbi világklasszis kézilabdázója, aki a 2000-es sydney-i döntőben a nemzeti csapattal – hasonlóan nyert helyzetből – vesztett a fináléban.

©

Tizenhat évvel ezelőtt a magyar női kézilabda-válogatott a 42. percben 23-17-re vezetett a dánok elleni döntőben, ám végül 31-27-re kikapott.

Imre Géza a riói döntőben már 14-9-es előnyben is volt, és egyetlen tus választotta el az aranyéremtől a dél-koreai Park Szang Joung ellen, de végül az ázsiai vívó hihetetlen küzdelemben fordított, és 15-14-re győzött.

©

"Volt nálam egy kis blokk, nagyon azt akartam csinálni, mint addig. Aztán megpróbáltam mást is, hátha kicsit megzavarom vele, egy találatot adtam is belőle, az volt a tizennegyedik, de utána nem sikerült többször megcsinálnom. Jól váltott, nekem meg szerencsém sem volt, elszúrtam valahol a karja alatt.

Nyolc és fél percig én voltam az olimpiai bajnok, de úgy látszik, valaki azt akarja, hogy ne legyek, csak ezüstérmes

– mondta az elveszített döntő után az atlantai bronzérmes 41 éves Imre.

Imre Géza után úszóink szerezhetik meg az újabb magyar érmet - ÉLŐ

Pályafutása csúcsára ér Cseh László, vagy a fiatal Kenderesi Tamás lesz a hajnali úszódöntők magyar hőse? Megszerzi harmadik aranyát az eddig bombaformában úszó Hosszú Katinka? A tavaly negyvenévesen Vb-t nyerő Imre Géza, illetve Boczkó Gábor és Rédli András is sokáig juthat ma férfi párbajtőrben. Végre bemutatkozik az olimpián az Eb-győztes női vízilabda válogatott is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Ez csak az lehet, rendszerellenes provokáció

Ez csak az lehet, rendszerellenes provokáció