szerző:
hvg.hu

Már 5-1-re is vezettek az ausztrálok, de a rendes játékidőben 8-8-ra hozták a meccset a női vízilabdázók. Az ötméteres-párbajt a mieink bírták jobban: minden magyar belőtte a büntetőt, az ausztrálok pedig egyszer hibáztak, egy kapufára lőtt büntetővel.

Egyszer sem vezetett a meccsen, mégis kiverte az ausztrálokat a női vízilabda-válogatott az esélyesebb ausztrálokkal szemben. Ezzel a magyar csapat visszavágott a londoni olimpiai bronzmeccsen – szintén büntetőkkel – elszenvedett vereségért.

Nagyon rosszul kezdődött a meccs, az első magyar gólt büntetőből lőtte Keszthelyi Rita, 42 másodperccel az első negyed vége előtt, 0-3-nál. Ebben az időszakban, és a második negyed elején is több kontrát ítéltek a magyar csapat ellen, és az emberelőnyök sem mentek be. Náluk viszont igen, már 5-1.re  is vezetett az ellenfél. A kapus Gangl Edina cserét kért, Kasó Orsolya váltotta. A negyed végén két magyar gól, 5-3-mmal fordultak a csapatok.

Az ausztrálok 5-4 után dobnak újra gólt, de Takács Orsolya újra közelebb hozta a magyar csapatot, a harmadik negyed hajrájában pedig egyenlít a magyar csapat. A negyed 7-6-os ausztrál vezetéssel zárul, az utolsó játékrészben pedig már újra kettővel mentek az ausztrálok. Két magyar góllal lett 8-8, ami maradt is a meccs végéig.

Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, ötméteresek döntenek. A magyaroknál mindenki bedobta, Knox a kapufára lőtte, ezzel a magyar csapat - mivel az ötödik ausztrál játékosnak már nek kellett dobnia - 13-11-es győzelemmel jutott az elődöntőbe. Bíró Attila szövetségi kapitány a meccs után azt mondta: "olyan ez mint egy Quimby-koncert, bármi megtörténhet".

Az elődöntőben szerdán a címvédő és világbajnok amerikaiakkal játszanak. A csoportkörben az amerikai válogatott, nyomasztó fölényben játszva 11-6-ra nyert.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.