szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 48 éves Dalian Atkinson ellen hétfő hajnalban intézkedtek a brit rendőrök. A sokkolás után 90 perccel a kórházban meghalt. Egyelőre nem tudni, miért volt szükség a brutális rendőri fellépésre.

Sokkolóval ártalmatlanította a brit rendőrség hétfőn a 48 éves Dalian Atkinsont, az Aston Villa volt csatárát – adta hírül a Guardian. Atkinson belehalt a rendőri intézkedésbe.

Az incidens a sportoló apjának telfordi otthonához közel történt hétfőn hajnali fél 2 körül. 90 perc elteltével nyilvánították halottnak, nem sokkal az után, hogy a mentők beértek vele a kórházba.

A rendőrök egy bejelentés nyomán intézkedtek, de a brit lap híréből nem derül ki, hogy pontosan mi volt a panasz Atkinson ellen. Egy szemtanú azt mondta, hogy a férfi már a sokkolás előtt is mintha csak tántorgott volna.

1999-es fotó Atkinsonról
©

Úgy tudni, a sportoló 85 éves apját ment meglátogatni. A szomszédok szerint gyakran lehetett a környéken látni a futballista Porschéját. Az Atkinson elleni intézkedés automatikusan a rendőrség elleni panaszok bizottsága elé került, a testület vizsgálja az ügyet.

Atkinson a Sheffield Wednesdayben, a Fenerbahcében és az Ipswich Townban is focizott.

Az angolul tasernek nevezett sokkoló 50 ezer voltos áramot ereszt az ártalmatlanítani kívánt személybe. Sokan kifogásolják a használatát, mert túl gyakran halálos: az elmúlt tíz évben Angliában és Walesben tíz ember halt bele a sokkolásba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt