szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina négyese 500 méteren védte meg a londoni olimpiai bajnoki címét.

A kajaknégyes pénteken megnyerte az előfutamát, így a legjobb idővel kerültek a döntőbe, ahol nagy versenyben verték meg a németeket, így olimpiai csúccsal megszerezték a 8. magyar aranyérmet Rióban. A magyar csapat már a londoni olimpián is megnyerte ezt a számot, akkor Csipes Tamara helyén még Kovács Katalin evezett.

A magyar kajak-kenusok eddig két aranyérmet nyertek Rióban: az 500 méteres női kajak egyesben Kozák Danuta, a táv kajak kettesében pedig Kozák és Szabó Gabriella tudott győzni.

Kozák Danuta így még tovább növelte a rekordját: most már 5 aranyéremmel mondhatja magát minden idők legeredményesebb magyar kajak-kenus olimpikonjának.

A nap másik magyar érdekeltségű kajak-kenu döntőjén a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó a 4. helyet szerezte meg az 1000 méteres kenukettesben.

Kövesse velünk a riói olimpia 15. versenyapját! - ÉLŐ

21.30-tól a görögök ellen játszanak férfi pólósaink, akik az 5. helyért mennek, de addig lesz birkózás, öttusa és triatlon is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormánypártok már csak nevettek az ellenzék harmadik ingyentesztet követelő kérdésen

A kormánypártok már csak nevettek az ellenzék harmadik ingyentesztet követelő kérdésen

Romániában hirtelen csökkent a napi fertőzöttek száma

Romániában hirtelen csökkent a napi fertőzöttek száma

Amikor magyar gyerekek éheztek, külföldről jött a segítség

Amikor magyar gyerekek éheztek, külföldről jött a segítség