szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb tervvel állt elő Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke: azt szeretné, ha a jövőben több ország közösen bonyolítaná le a világbajnokságot.

"Számomra ez nagyon fontos kérdés" – mondta az AFP francia hírügynökségnek. "Beszélnünk kell a közös rendezés lehetőségéről."

Ahogy fogalmazott: a futball-vb "gigantikus eseménnyé" vált, s ma már csak néhány olyan ország van, amely megengedheti magának a rendezést, és egyedül meg tudja szervezni a tornát. 

A vb-k történetében eddig mindössze egyszer, 2002-ben fordult elő, hogy két ország – Japán és a Koreai Köztársaság – közösen volt házigazda.
    
Amikor Infantino még az európai szövetség főtitkára volt, tevékenyen részt vett a 2008-as (Ausztria és Svájc), illetve a 2012-es (Lengyelország és Ukrajna) Európa-bajnokság szervezésében.
    
"Mindkettő siker volt. Meglátjuk, hogyan alakul a 2020-as kontinensviadal" – utalt arra, hogy négy év múlva Európa 13 városa, köztük Budapest ad otthont a mérkőzéseknek.
    
A 48 csapatos világbajnokság ötletét, amelyről hétfőn beszélt Infantino, Európában sokan kritizálták.

Mamutméretűre nőhet a focivébé

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke felvetette a 48 csapatos világbajnokság ötletét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőrökre támadtak a tüntetők Prágában

Rendőrökre támadtak a tüntetők Prágában

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira

Undort keltő konyhát talált a Nébih egy pesti kínai étteremben

Undort keltő konyhát talált a Nébih egy pesti kínai étteremben