szerző:
hvg.hu

Kénytelen volt kihasználni első cseréjét a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Nagy László helyett a chilei válogatott ellen Gulyás Péter játszik majd. Gulyás eddig is a csapattal együtt készült, de Iváncsik Gergőhöz hasonlóan nem volt tagja a szűk keretnek.

"Laci sérülése miatt döntöttünk a csere mellett, Gulyás Peti már Chile ellen pályára léphet" – idézte Javier Sabaté szövetségi kapitányt a szövetség Facebook-oldala.

"Nagy László bokarándulása egyelőre nem jött rendbe, ezért őt nem tudjuk használni. Gulyás Péter balkezes játékosként a csapat segítségére lehet ebben a helyzetben. Az ő becserélésével tehermentesíteni szeretnénk Harsányit, aki nagyon sok időt töltött a pályán az eddigi két csoportmeccsen" – tette hozzá Debre Viktor, a spanyol szakvezető segítője.

A csapatkapitánynak még az első, Németország elleni mérkőzésen sérült meg a bokája.

A világbajnokság során összesen két cserére van lehetőség, a 28 fős kereten belül. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy Nagy már nem játszhat a vb-n, a kikerült játékost ugyanis vissza is lehet cserélni.

A válogatott egyik kapusának, Mikler Rolandnak pénteken családi okok miatt kellett hazautaznia a franciaországi vb-ről. Akkor azt közölte a szövetség, hogy Mikler a hétfőn 17:45-kor kezdődő meccsen újra a csapat rendelkezésére áll majd.

Nagy László: Talán ez az utolsó világversenyem

Nagy László csapatkapitány úgy fogalmazott, hogy a Franciaországban zajló világbajnokság talán az utolsó nagy nemzetközi tornája a magyar férfi kézilabda-válogatott színeiben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!