szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Százezrekért árulnak jegyeket a budapesti vizes világbajnokság egyes eseményeire a szervező cég szóvivője szerint. Borsa Miklós úgy tudja, van olyan úszódöntő, amelyre az interneten 400 ezer forintért kínáltak belépőt.

Utánanéztünk mi is, mennyit kérnek a nem hivatalos értékesítő felületeken a tikettekért. A magyar licitoldalakon nem túl nagy a kínálat, és az árak sem annyira elszálltak: az egyik holnapon a legnagyobb összeget, 88 ezer forintot négy darab vízilabda-belépőért kértek – kettőt a bronzmeccsre, kettőt pedig a döntőre. Az egyenként 9900 forint névértékű jegyeket viszont csak csomagban hajlandó eladni a tulajdonosuk.

A fajlagosan legdrágább, 35 ezer forintos kikiáltási áron megvételre kínált belépőt is ugyanezen az oldalon találtuk, és ugyancsak a férfiak pólódöntőjére szól. Ebből a hirdetésből nem derült ki, hogy a tulajdonos eredetileg mennyiért vette a jegyet, csak az, hogy aki kifizeti, közel ülhet majd a medencéhez.

Az úszószámok közül a július 29-i döntőben szereplőkre adják legdrágábban a jegyet. Két belépőért – amelyeket a feltöltő állítása szerint az eredetileg az egyik legnagyobb másodértékesítő oldalon, a Viagogón fizetett áron kínál – 38 ezer 598 forintot kér. Aki megveszi, vélhetően láthatja Hosszú Katinkát, Cseh Lászlót és Kapás Boglárkát is az aranyért tempózni.

Segítsen nekünk!
Vadásszon Ön is drága jegyeket, és írja meg kommentben, ha az itt felsoroltaknák is borsosabb árúra bukkan!

A Viagogón a magyar oldalakhoz képest tényleg lehet sokkal magasabb áron is jegyeket találni. Ott a 29-i úszódöntőkre szóló legdrágább jegyekért 50 ezer forintot kell leszurkolni, a 30-i finálékra pedig ennek több mint dupláját, 107 ezret. Náluk a férfi pólósok aranymeccsére már minden belépő elkelt, a bronzmérkőzésre azonban még van, darabonként 25 és 34 ezer forintért – de ezektől is csak kettesével szabadulna a gazdájuk.

Borsa Miklós szerint azonban érdemes kerülni a nem hivatalos, bizonytalan hátterű viszonteladókat, már csak azért is, mert ahogy korábban megírtuk, a FINA számára kötelezően fenntartott jegyek egy része rendszerint visszakerül a szervezőkhöz, így eladhatóvá válik. Érdemes tehát figyelni a hivatalos jegyértékesítő oldalt, vagy ellátogatni valamelyik helyszínre, ahol személyesen is meg lehet vásárolni a belépőket.

Jó tudni azonban, hogy a helyszíneken nem lehet kártyával fizetni. A Margitszigeten, a Hajós Alfréd Uszoda tőszomszédságában üzemelő konténer-jegyárudában azt mondták, ez nem okoz problémát, a vásárlók megértik, hogy ez a rendszer. A külföldiek sem zúgolódnak. Ahogy egyébként a balatonfüredi helyszínen, Budapesten is csak a konténerek falára felcelluxozott, laminált A4-es lapokon tudatják ezt az információt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban