szerző:
hvg.hu

A százmilliárdos rendezvény sajtósa megígérte, hogy utánanéz, miért nem engedélyezték a vb biztonsági őrei, hogy interjút készítsünk kedden a Hajós Alfréd uszoda egyik bejárata előtt, közterületen. Videó.

Kedden írtuk meg, hogy egy eddig nem tapasztalt kéréssel fordult munkatársainkhoz a biztonsági szolgálat a Hajós Alfréd uszodánál, amikor éppen interjút készítettek. Szerintük csak "mozgóképen" lehet felvenni a vb helyszíneinek bejáratát, vagy legalább is ilyen utasítást kaptak. Valószínűleg az úgynevezett svenket érthették ez alatt, vagyis azt a mozgást, amikor a kamerát oldalra fordítják. A biztonságiak magyarázatát nem egészen értettük.

Borsa Miklós, a vizes vb szóvivője szerdán megerősítette, hogy ő sem érti, pontosan mi történt, mivel közterületen fotózni szabad, de utánanéz a történteknek.

Frissítés: Az interjú után nem sokkal jelentkezett is Borsa Miklós a magyarázattal. Elmondása szerint biztonsági okai vannak annak, hogy nem lehet hosszasan felvételt készíteni a beléptetési, csomagátvizsgálási procedúráról, még közterület irányából sem. A tegnapi videónkban azonban még csak nem is a bejárat irányába forgattunk, a képeken rajta sem volt egyik beléptetőpont sem. A vizes vébé szóvivője szerint, az információ, miszerint mi nem a bejáratot filmezzük, nem jutott el időben és hatékonyan az utasítás kiadójához. Borsa Miklós szerint természetesen lehet forgatni a bejárat előtt, de azért érdemes előtte egyeztetni a sajtóirodával vagy helyszínen lévő biztonsági őrökkel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Furcsa szabályt kell betartaniuk a vizes vb-n kamerával dolgozóknak – videó

Egy eddig nem tapasztalt kéréssel fordult munkatársainkhoz a biztonsági szolgálat a Hajós Alfréd uszodánál, amikor éppen interjút készítettek. Csak "mozgóképen" lehet ugyanis felvenni a vb helyszíneinek bejáratát az utasítás szerint. Valószínűleg az úgynevezett svenket értették ez alatt, vagyis azt a mozgást, amikor a kamerát oldalra fordítják. A biztonságiak magyarázatát nem egészen értettük. Aki érti, kérjük, jelezze! Videó.