szerző:
hvg.hu

Összesen három meccset sikerült megnyernie idén a csapatnak: korábban Feröert és Lettországot verte meg.

Ahogy múlt csütörtökön a Luxemburgban elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával, úgy kedden, a világbajnoki résztvevő Costa Rica elleni barátságos mérkőzésen is három csatárral kezdett a magyar labdarúgó-válogatott.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Kádár Tamás, Vinícius Paulo, Szabó János –Varga József, Pátkai Máté, Nagy Dániel – Ugrai Roland, Nikolics Nemanja, Priskin Tamás

A meccsen meglehetősen kevesen vannak kinn, a szervezett szurkolás pedig - ahogy korábban a Carpathian Brigade szurkolói csoport bejelentette - elmarad. Közleményükben "lélektelennek" nevezték a nemzeti csapat játékosait, akiktől a "megalázó eredmények" – a feröeri 1-1-es döntetlen, valamint az andorrai 1-0-s és a luxemburgi 2-1-es vereség – után "nem minden meccsen győzelmet, de a küzdőszellemet és a hajtást igenis" elvárják.

©

"Ez nem a mi meccsünk" - mondja Hajdú B. István kommentátor, amikor látta, hogy a 10. percben két magyar focista is jelezte, hogy sérülés miatt nem tudja folytatni a játékot. Vinícius helyett Korcsmár Zsolt, Pátkai Máté helyett pedig Nagy Ádám állt be.

A  helyszínen nézi a válogatott idei utolsó fellépését Orbán Viktor miniszterelnök. Vajon most is fogja majd a fejét?

©

A 19. percben a válogatottba hosszú idő után a Luxemburg elleni meccsen visszakerült Nikolics Nemanja elfektette az ellenfél kapusát, majd a hálóba gurított, fél testtel azonban lesen volt, így a találat érvénytelen.

1-0 ide!
A 36. percben Celso Borges rúgta fel Nagy Ádámot, ő sárga lapot, a magyar válogatott szabadrúgást kapott. Ugrai laposan lőtte kapura a labdát, ami megpattant Nikolicson, és a halóban kötött ki.

©

A 47. percben Priskin Tamás megkapta a mérkőzés második sárgáját: későn csúszott be.

Kishíján megduplázta előnyét a magyar csapat, Ugrai esett el gólhelyzetben a 16-oson belül. Ezért akár büntető is járhatott volna.

©

59. perc, Priskin Tamást váltja Böde Dániel.

A meccsre a 22 ezres Groupama Arénába végül 9860 néző látogatott ki a hivatalos közlés szerint. Ha szervezett szurkolás nincs is, a drukkerek azért hallhatóan támogatják a magyar csapatot.

A továbbiakban mindkét oldalon akadtak helyzetek, újabb magyar büntetőt spórolt el a játékvezető, a válogatott pedig sikeresen verte vissza az egyre erősödő Costa Rica-i nyomást. 93 perc után elmondható: a Szélesi Zoltán csapata megvert egy világbajnoki résztvevőt.

©

A játékosok ezúttal nem hiába vártak a himnuszra: a drukkerekkel közösen énekelték el a meccs után.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Ilyen, amikor egy ország szembenéz a múlttal: az ausztrál kormány hivatalosan bocsánatot kért a pedofília áldozataitól

Ilyen, amikor egy ország szembenéz a múlttal: az ausztrál kormány hivatalosan bocsánatot kért a pedofília áldozataitól

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója