szerző:
hvg.hu

A Juventus kapusa lett az év legjobbja posztján a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Nagy fölénnyel, Manuel Neuert és Keylor Navast megelőzve, Gianluigi Buffon lett az év legjobb kapusa az IFFHS szavazásán. A 39 éves kapus 2003, 2004, 2006 és 2007 után ötödik alkalommal hódította el a díjat, azok után, hogy az elmúlt tíz évben hatszor második lett a szavazáson – háromszor Iker Casillas, háromszor Manuel Neuer mögött.

A nőknél – akárcsak tavaly – a francia válogatott és a Lyon kapusa, Sarah Bouhaddi végzett az első helyen.

Az IFFHS díjait 31. alkalommal adják át; a szavazáson 91 ország szakértői adták le voksukat A további idei nyertesek nevét a következő napokban hozzák nyilvánosságra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!