szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar párost a harmadik szakaszon érte baleset. Folytatják a versenyt.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős autója a hétfői szakasz rajtja után 20 kilométerrel lefulladt, órákig vesztegeltek a liszt finomságú, puha homokban, mire az egyik kamionos csapat megállt segíteni nekik. Újra útnak tudtak indulni, de a cél előtt hét kilométerrel kicsit eltévedtek, és a helyes út keresése közben leestek egy dűnéről.

"Felborultunk, az autó az oldalán állt meg, és megint elment belőle a töltés, úgyhogy hiába állított talpra valaki, nem tudtunk továbbmenni. Jött egy másik autó, aki húzott egy ideig, de amikor egy magasabb dűnéhez értünk, ott hagyott az aljában. Azután valamikor este tíz óra tájban érkezett egy perui ralis srác, aki előbb felhúzott minket a dűnére, majd segített megjavítani az áramellátást, úgyhogy beindult az autó, és órák múltán végre kiértünk az aszfaltútra, ahol a szervizes fiúk már vártak minket" – írták az Opel Dakar Team oldalán.

Dési János, a még versenyben lévő magyar motoros – Horváth Lajos technikai hiba miatt feladni kényszerült a Dakart – a szakaszon 102. lett, míg összetettben 107. helyen áll.

A mezőny Perun, Argentínán és Bolívián halad keresztül, 9000 kilométert teljesít, és a végig versenyben maradók 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában érnek célba.

Kedden a San Juan de Marcona környéki 444 kilométeres etap vár a versenyzőkre, 330 kilométer lesz a gyorsasági.

A 3. szakasz után az összetettben az autósoknál a Peterhansel–Cottret-páros vezet Despres és Castera, valamint al-Attijah és Baumel előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet