szerző:
hvg.hu/MTI

Szalay Balázs és Bunkoczi László nem indult el a 40. Dakar-rali ötödik, szerdai szakaszán.

A verseny hivatalos honlapja szerint a magyar páros – kilenc társával egyetemben – nem rajtolt el a San Juan de Marcona és Arequipa közötti 932 kilométeres etapon.

Szalayék számos technikai nehézséggel küzdöttek – többször cseréltek például önindítót –, ezek miatt pedig végül nem teljesítették a keddi negyedik szakaszt. A dűnék között sötétben való bolyongás helyett kijöttek a pályáról, és a tábor felé vették az irányt.

A csapat honlapja idézi Szalayt, szerinte túl nagy kockázatvállalást jelentett volna, ha egyedül behajtanak a dűnék közé a sötétben, főleg úgy, hogy senkire sem számíthattak, egyszerűen azért, mert ők voltak az utolsó egység a mezőnyből a szakaszon.

A táborban ugyanakkor már elgondolkodott azon a versenyző, hogy esetleg meg kellett volna reszkírozniuk a folytatást. Navigátora szerint azonban jól döntöttek. 

A cikkben megjegyezték: ez volt az a mért szakasz, amelyen, ha valaki nem ért oda este hatig a harmadik ellenőrzőponthoz – és ez Szalayéknak nem sikerült –, kötelező volt alternatív útvonalat választania, azaz kikerülnie az utolsó dűnesort.

Az idei Dakaron így egyetlen magyar, a motorosok között az összetettben 87. helyen álló Dési János van versenyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!