szerző:
hvg.hu

A síző három hét múlva állhat rá sérült jobb lábára. Biztosan kihagyja a dél-koreai olimpiát.

"Sokkal nehezebb feldolgozni a mostani sérülést, mint a tavalyit, de jól érzem magam, a műtét jól sikerült" – mondta Miklós Edit azután, hogy megoperálták a jobb térdét. Ahogy megírtuk, szombaton a Bad Kleinkirchheimben megrendezett világkupa-forduló szuperóriás-műlesiklás számában bukott.

A síszövetségnek azt nyilatkozta, nagyon tetszett neki a pálya vezetése, de buckás- jeges volt, és többször is preparálni kellett a verseny alatt. "Az volt a cél, hogy hozzászokjak a szuper-g verseny alatt, és egy kontrollált menettel akartam menni. Ahol elvitte a lábamat a hó, ott voltak gondok a pályával. Fontos, hogy nem rásérültem a korábbi sérülésre, az én szememben ez egy új sérülés" – magyarázta.

Azt is elmondta, hogy nem volt nagy fájdalom a térdében, mielőtt megoperálták, ezért abban reménykedett, hogy csak a belső szalag sérült. Kiderült azonban, hogy a keresztszalag is károsodott.

A bevatkozás után Facebook-oldalán videóban mondta el, mi történt vele: "Az elülső keresztszalagom elszakadt, azt pótolták egy más szalaggal a combom hátsó feléből. A belső szalag is elszakadt, azt viszont össze tudták varrni. A külső és belső meniscus (a combcsont és sípcsont között található, félhold alakú, rugalmas porszövet – a szerk.) is ki volt fordulva, azt visszarakták a helyére. Az első tíz napban 15, azután harminc kilogrammal terhelhetem, három hét után pedig teljesen ráállhatok. Ez sokkal kisebb sérülés, mint a múltkori, így sokkal könnyebb lesz a felépülés is."

Az biztos, hogy a sízőnek ki kell hagynia a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpiát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Sport

Miklós Editnek szalagszakadása van, de nem biztos, hogy megműtik

A magyar szövetségi kapitány szerint Miklós Edit nem ájult el a rosszul sikerült szuperóriás-műlesiklás után, valamint a bal lába sértetlen maradt. A jobb lábát megröntgenezték a villachi kórházban, és a sportoló orvosa dönti el, hogyan tovább, szükség lesz-e műtétre.

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Még egy csúcson túl lévő focista is elképesztő autóparkot tud tartani

Még egy csúcson túl lévő focista is elképesztő autóparkot tud tartani

Manfred Weber: A Néppártnak vannak alapelvei, ezért fogadta el a többség a Sargentini-jelentést

Manfred Weber: A Néppártnak vannak alapelvei, ezért fogadta el a többség a Sargentini-jelentést

Segítettek a nézők, sikerült albérletet találni a vakvezető kutyás fiatalnak

Segítettek a nézők, sikerült albérletet találni a vakvezető kutyás fiatalnak