szerző:
hvg.hu/MTI

A nap összefoglalójához a nap képeit ajánljuk.

Hatalmas sikert ért el a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó a pjongcsangi téli olimpia ötödik napján: remek versenyzéssel döntőbe jutott 5000 méteren. A nőknek nem sikerült ez a bravúr. Az egyéni versenyek ezúttal nem sikerültek jól, kizárólag az 1500 méteren ötödik Liu Shaolin Sándor vette sikerrel a futamát, ő a 1000 méter selejtezőjéből jutott negyeddöntőbe. A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád  1500 méteren 29. lett, az alpesi sízőknél kombinációban Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton pedig a 35. helyen végzett.

A keddi versenynapon összesen nyolc számban osztottak érmet, a short trackes nők között 500 méteren az olasz Arianna Fontana győzött. Alpesi síben megszerezte első olimpiai bajnoki címét a kombinációban élen végző, hatszoros világbajnok osztrák Marcel Hirscher. Nagypályás gyorskorcsolyában férfi 1500 méteren folytatódott a hollandok sikersorozata: Kjeld Nuis nyert, ezzel a sportág negyedik számában is holland versenyző érdemelte ki az aranyat. A curlingben most debütáló vegyespáros első bajnoka Kanada lett. A sífutók sprintversenyében a svéd Stina Nilsson és a norvég Johannes Hösflot Kläbo volt a leggyorsabb, a női hódeszkások félcső számában az amerikai Chloe Kim, szánkóban, női egyesben pedig a német Natalie Geisenberger nyert.

©
©
©
©
©
©
©
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megjöttek az ingyenes filmek a YouTube-ra, de nem örülhet neki mindenki

Megjöttek az ingyenes filmek a YouTube-ra, de nem örülhet neki mindenki

Megütötte, majd bezárta a tornaterembe tanárát egy pécsi diák

Megütötte, majd bezárta a tornaterembe tanárát egy pécsi diák

A meleg miatt drágul az áram

A meleg miatt drágul az áram

Handó visszavág

Handó visszavág

Így jótékonykodnak a fociválogatott játékosai

Így jótékonykodnak a fociválogatott játékosai

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért