szerző:
hvg.hu

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bejutott a negyeddöntőbe a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében a téli olimpián.

Liu Shaoang – akit eddig mindkét egyéni távján kizártak – futamában a kettes pályáról indult. Remek rajtot vett, a japán Szakazume Rioszukét előtt az élre állva vezetett, de a vége felé felzárkózott rá orosz és kazah ellenfele is. Előbbi hozzá is ért, majdnem kibillentette, de végül sikerült megtartania az egyensúlyát, és az első helyen jutott tovább.

Liu Shaolin Sándor, öccséhez hasonlóan, a kettes pályáról indult. Kiváló rajtot vett, rögtön az élre állt, mögötte beállt a kínai-orosz-amerikai vonat, azaz a háromszoros világbajnok Han Tien-jü, Szemjon Jelisztratov és John-Henry Krueger. Shaolin győzelméhez azonban legerősebb távján, amelyen 2016-ban világbajnok is volt, kétség sem fért.

A harmadik magyarnak, Knoch Viktornak nem sikerült továbbjutnia: a harmadik futamban az utolsó körben – második helyen korcsolyázva – elcsúszott, és negyedik lett.

A verseny a negyeddöntőtől csütörtökön folytatódik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!