szerző:
MTI

A Manchester United labdarúgóklub kérvényezte, hogy női csapatot indíthasson az angol másodosztályban.

A jelenleg a férfi Premier League-ben szereplő együttesek közül az MU az egyetlen, amely nem foglalkoztat hölgy labdarúgókat. "A Manchester United női csapatának ugyanolyan elvek mentén kell működnie, mint a férfinak: az akadémisták számára utat kell mutatnia a felnőtt együttes felé" – áll a manchesteriek vezérigazgatója, Ed Woodward csütörtöki közleményében.

Korábban az angol női válogatott szövetségi kapitánya – az MU-ban 386 mérkőzésen szerepelt – Phil Neville úgy fogalmazott, fantasztikus lenne, ha egykori klubja a női bajnokságban is felvenné a versenyt a városi rivális Cityvel, a Chelsea-vel, az Arsenallal vagy a Liverpoollal.

Ha az angol szövetség (FA) elfogadja a Manchester United felvételi kérelmét, a női együttes a másodosztályban indulhat. Korábban – a 2005-ig – az MU-nak már volt női csapata.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!