szerző:
hvg.hu

Az AS Roma csapata vicces videóval kampányol amellett, hogy az UEFA is vezesse be a videóbíró-rendszert.

Úgy tűnik, a rómaiak komolyan elhiszik, hogy bírói hibák miatt nem jutottak döntőbe a Bajnokok Ligájában, és nem azért, mert nagyrészt pocsékul játszottak. Az olasz fővárosi csapat vicces videót tett közzé a Twitteren.

A videón látható jelenet szerint a csapat argentin támadója felrúgja a labdát vezető kisfiát a gyepen, és bár a játékvezető először nem reagál, a videós visszanézés után megváltoztatja döntését és piros lapot ad a focistának.

Ez persze csak vicc, a videót különböző jelenetekből vágták össze, de az üzenet egyértelmű: szükség van a videóbíróra. És mivel az olasz első osztályú bajnokikon már használják, és a vébén is használni fogják a technológiát, a római üzenet feltehetően az európai fociszövetségnek, az UEFA-nak szól, hogy vezessék be az európai kupákban is. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!