szerző:
hvg.hu

Egy argentin csatornának adott interjút Lionel Messi, beszélt Neymarról, Ronaldóról, a Roma elleni kiesésről, és a jelenlegi legnagyobb álmáról is.

"Borzasztó lenne a Real Madrid mezében látni Neymart – nyilakozta Lionel Messi arra reagálva, hogy sajtóhírek szerint a Real Madrid részéről az elmúlt hetekben kétszer is felkeresték a sérüléséből Brazíliában lábadozó focistát, minden bizonnyal azért, hogy az esetleges szerződéséről tárgyaljanak. Neymar jelenleg a Paris Saint-Germain játékosa. 

Messinek azért volna szörnyű, ha Neymar a Realhoz menne, mert a Barcával fontos címeket nyertek el, bajnokságot, Bajnokok Ligáját, és persze azért is, mert a Barcelona fő riválisa vele tovább erősödne. De erről beszéltek is Neymarral, mondta, és így a brazil tisztában van vele, mit gondol ő erről.

Azt is elmondta, hogy a legemlékezetesebb címe, amit elnyert, az az első Bajnokok Ligája-serleg volt. Az viszont, hogy idén a nyolcaddöntőben kiejtette őket a Roma, továbbra is égő seb számára. "Katasztrófa így kiesni. Lelazultunk és eltapsoltuk az előnyünket" – mondta. (A Roma 4-1-re kikapott a barcelonai odavágón, odahaza azonban 3-0-ra sikerült győzniük, így ők jutottak tovább.)

A júniusban kezdődő oroszországi focivébével kapcsolatban azt mondta, akkor teljesítenének jól, ha a legjobb négybe bekerülnének az argentin válogatottal. De az álma persze az, hogy világbajnokok legyenek, szerinte mindenki másnál jobban akarják most ezt. Jorge Sampaioli szövetségi kapitányról elismerően szólt, azt mondta, nagy erősen átéli azt, amit csinál, beleadja a lelkét is, és a meccsek előtt minden információt megad a játékosoknak, amire szükségük van ahhoz, hogy százszázalékos munkát végezzenek.

Ami engem illet, nem érdekel, mit mondanak rólam, hogy én vagyok a legjobb, vagy sem. Sosem akartam a legjobb lenni, sem második, harmadik vagy negyedik, én egyszerűen csak győzni akarok magamért és a társaimért, és nyilvánvalóan most az argentin válogatottal akarok nyerni valamit – mondta Messi.

Cristiano Ronaldóról is beszélt a Barca támadója, azt mondta, ő nem verseng vele, nem ő a riválisa, de az, hogy megint a BL-döntőben látja a Real Madridot, komoly ösztönzést ad, mivel minden évben meg akarja nyerni a BL-t, és egyébként is mindig, minden kupát el akar nyerni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot

Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot

"Hát, ott aludtam, be voltam rúgva" - elkezdődött az első hajléktalan pere Budapesten

"Hát, ott aludtam, be voltam rúgva" - elkezdődött az első hajléktalan pere Budapesten

Ilyen a pillanat, amikor szemből jönnek az autópályán – videó

Ilyen a pillanat, amikor szemből jönnek az autópályán – videó

Itt a Samsung új, windowsos laptopja, amely mindig fent van a neten

Itt a Samsung új, windowsos laptopja, amely mindig fent van a neten

Étterem ment tőzsdére Budapesten

Étterem ment tőzsdére Budapesten

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését