szerző:
hvg.hu

A kapus 17 év után távozik a torinói csapattól.

Sajtótájékoztatót tart csütörtök délelőtt Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa, amelyen bejelentette: az olasz bajnokság utolsó fordulójában, most szombaton, a Verona ellen játszik utoljára a Juventus színeiben.

Bár a sportsajtó arra számított, Buffon azt közli majd, hogy befejezi a pályafutását, ezt egyértelműen nem mondta ki. Arról beszélt, hogy 14 nappal ezelőttig teljesen biztos volt abban, hogy nem folytatja a labdarúgást, azóta azonban olyan izgalmas ajánlatokat kapott, amelyek elgondolkodtatták.

Azt nem részletezte, milyen lehetőségek nyíltak előtte, vagy hogy kik keresték meg, annyit azonban elárult, hogy vannak, akik játékosként, mások pedig sportszakemberként számítanának rá. Közölte viszont, hogy két-három nap múlva hozza meg a végleges döntését a jövőjéről.

Buffon azt is mondta, hogy a számára legfontosabb ajánlat a Juventus elnökétől, Andrea Agnellitől érkezett. Agnelli az erre vonatkozó újságírói kérdésre azt válaszolta, ha a játékos akarja, a klubnál is találnak számára feladatot, ehhez azonban lehetséges, hogy el kell végeznie bizonyos képzéseket.

A 40 éves játékos 17 éves kora óta játszik az olasz első osztályban. A Parmában mutatkozott be 1995-ben, onnan 2001-ben igazolt a Juventushoz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Buffon kifakadt: Az ilyen embernek szemeteskuka van a szíve helyén

"Hihetetlen, hogy egy ember ilyen könnyedén semmivé tudja foszlatni az álmainkat, kivált egy ekkora feltámadás után" – mondta Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa az angol játékvezetőre, Michael Oliverre utalva, miután az az addig álomszerűen alakuló Bajnokok Ligája-visszavágón büntetőt ítélt a Real Madridnak a 93. percben.

Úttörő gyógyszeres kezeléssel növelik a mellrákban szenvedők életesélyeit

Úttörő gyógyszeres kezeléssel növelik a mellrákban szenvedők életesélyeit

Ez csak az lehet, rendszerellenes provokáció

Ez csak az lehet, rendszerellenes provokáció

Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

Tóta W. Árpád: Így múlik el

Tóta W. Árpád: Így múlik el

Gyulladásveszély miatt 1,6 millió BMW-t hívnak vissza ellenőrzésre

Gyulladásveszély miatt 1,6 millió BMW-t hívnak vissza ellenőrzésre

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!