szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogerőre emelkedett Pars Krisztián másfél éves eltiltása, az olimpiai bajnok kalapácsvető 2019. július 12-ig nem versenyezhet.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) csütörtökön megjelent legújabb hírleveléből kiderül, hogy elfogadta és véglegesnek tekinti a doppingvétséget elkövető Pars Krisztián másfél éves eltiltását. A büntetést a Magyar Antidopping Csoport által felállított magyar fegyelmi bizottság idén áprilisban szabta ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nem kirívó vétséget és annak körülményeit behatóan tanulmányozó Doppingellenes Világszervezet nem kért súlyosbítást, az eltiltás és annak mértéke jogerőre emelkedett.

"Nem tehetek mást, csak azt, hogy a döntést ezúttal is tudomásul veszem, mert annak jogosságát soha nem is vitattam. A helyzetem nem lett rosszabb, de jobb sem, ezen már nem lehet változtatni – nyilatkozta a hír hallatán Pars Krisztián az SzPress Hírszolgálatnak. – Buta hibát követtem el, amit egyes egyedül csak én hozhatok helyre, és ezt meg is fogom tenni. Fogadalmat tettem magamnak, és ahhoz fogok igazodni a jövőben" – hangsúlyozta a londoni olimpiai játékok kalapácsvető versenyének győztese, két világbajnokság ezüst-, és ugyancsak két Európa-bajnokság aranyérmese.

A most jogerőre emelkedett eltiltások hét nemzet 12 atlétáját érintik, akik közül négy orosz. A tucatnyi sportoló közül hat négyéves eltiltást kapott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

2021-ben berobban az elektromos autók piaca

2021-ben berobban az elektromos autók piaca

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat