szerző:
hvg.hu

A londoni klub két év után vált meg az olasz trénertől, utóda várhatóan honfitársa, Maurizio Sarri lesz.

Brit sajtóértesülések szerint a Chelsea megvált vezetőedzőjétől, Antonio Contétól, miután a csapat ebben a szezonban csupán az 5. helyen végzett a Premier League-ben, így nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában. Az előző idényben még bajnok lett az együttes az olasz trénerrel.

Conte menesztése nem meglepetés: a kevésbé sikeres szezon közben is újra és újra előkerült a kérdés, amit az olasz mindig elhárított, a brit sportsajtó azonban az utóbbi hetekben már arról írt, hogy a klubnál aktívan zajlik az utódának keresése.

A Kékek irányítását az ugyancsak olasz Maurizio Sarri, a Napoli eddigi vezetőedzője veheti át. Az ő helyére Carlo Ancelottit – egy másik korábbi Chelsea-menedzsert – szerződtették.

Sarri, akit tavaly az év edzőjének választottak az olasz élvonalban, a Serie A-ban, 2015-től vezette a Napolit, amellyel mindhárom évében a dobogón zárt, kétszer a második helyen a Juventus mögött.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!