Tetszett a cikk?

A Nemzeti Sport úgy tudja, a magyar szakember két évre szólóan kötelezte el magát a PSG-hez.

A sportlapnak adott interjújában Lőw azt mondta, még csak három napja van a klubnál, de már most érzi, mekkora felelősséggel jár ott dolgozni.

Az, hogy egy magyar edző eljuthat idáig, szerintem nagy tett. Tisztában vagyok azzal, hogy a PSG-nél nemcsak magamért, hanem a magyar futballért is dolgozom

- jelentette ki Lőw Zsolt.

Szerinte az RB Leipzignél módfelett megbecsülték őt, és mint mondta, minden követ megmozgattak, hogy maradásra bírják. “Három évet töltöttem Lipcsében, amennyire megszerettem őket, annyira megszerettek engem. Egyebek mellett ezért volt nehéz az elválás.”

Elmondása szerint, amikor szerdán aláírta a szerződését, idegőrlő időszakot zárt le. “Addig hiába próbáltam családi és baráti körben pihenni, szüntelen azon zakatolt az agyam, mi lesz velem, mi lesz a szeretteimmel, hol folytatódik a pályafutásom, merre sodor bennünket az élet.”

Lőw szerint ehhez képest kissé kifacsarva, az utolsó pillanatban esett be, de nem bánja, mert ebben a közegben szerinte nem lesz nehéz feltölteni az akkumulátorokat.

Arról is beszélt a lapnak, hogy a mögöttükk hagyott tizenhat esztendőben Németországban és Ausztriában éltek a családdal, a némettel így tökéletesen elvoltak, ez azonban Franciaországban kevés lesz a boldoguláshoz. “A német mellett angolul is beszélek, de minél előbb szeretnék megtanulni franciául is. Ahogy berendezkedtünk, kezdődhetnek a nyelvórák” - mondta.

Kiderült, hogy az egy hete a PSG-hez aláírt Buffon is munkába állt, Lőw azt mondta, már egy-két edzés is kijelenthető, hogy élmény vele dolgozni. “Nála többet kevesen tettek le az asztalra, ám ezt egy másodpercig nem érzékelteti. Hihetetlenül szimpatikus, közvetlen, sőt barátságos, nagy erőssége lesz a csapatunknak.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója