szerző:
Tokics Tamás
Tetszett a cikk?

A brazilok egyik nagy reménysége, a 21 éves Malcom Barcelonába igazolt. Ez önmagában nem lenne nagy hír, de korábbi és jelenlegi klubja tett arról, hogy az utóbbi évek egyik legigazságtalanabb transzferéről beszéljünk. Ez lenne a modern futball, ahol minden a pénzről szól?

Miután a francia Bordeaux megegyezett a Romával Malcom átigazolásáról, potom 38 millió euróért, a francia csapat az utolsó pillanatban fityiszt mutatott nekik, és elfogadta a Barcelona 41 millió eurós ajánlatát. Ezután a Roma sportigazgatója, Monchi kitálalt a történtekről.

Elmondta, hogy a megállapodás már megköttetett a Bordeaux-val és a játékos ügynökével is, Malcom pedig szinte a repülőn ült, hogy Rómában részt vegyen a szokásos orvosi vizsgálaton. A szükséges dokumentumokat előkészítették, elküldték a szükséges papírokat, minden készen állt az aláírásra. A Bordeaux hivatalosan is közölte Twitter-oldalán a transzfert, pedig a Roma ellenkezett; az olaszok azt szerették volna, ha a hír csak az átigazolás lezárása után lesz hivatalos.

Ezután jött az igazán nagy meglepetés, a franciák ugyanis visszavonták az ajánlatot, Monchival pedig azt közölték, ha nem emeli a tétet, akkor a Malcomért közben bejelentkezett Barcelonáé a játékos.

©

„Értesítettem az elnökünket (James Pallottát – a szerk.) a változásról, ő pedig zöld jelzést adott, hogy emeljek az ajánlatunkon, amely jobb lett volna a Barcelonáénál. Én mást gondoltam a dologról, de erőltette, hogy tegyük meg az új ajánlatot. Szóltam a Bordeaux elnökének és az ügynököknek, hogy a Roma hajlandó nagyobb összeget adni, mint a Barca, ők pedig azt kérték, tegyük meg hivatalosan – este tizenegy órakor ez megtörtént. Hozzátették, ha mindenben megállapodunk, kedden kicserélhetjük a dokumentumokat, és a játékos végre Rómába utazhat este. Kora reggel beszéltem Malcom ügynökével, aki éjfélkor találkozott a Bordeaux képviselőivel, és megerősítette, hogy minden sínen van.”

A franciák azonban ennél is jobb ajánlatot akartak, mert a Barcelona hajlandó lett volna még többet fizetni. A rómaiak sportigazgatójánál itt telt be a pohár, és lemondott Malcomról.

A Bordeaux elnöke azzal indokolta a döntésüket, hogy nem született semmiféle aláírás vagy megállapodás. Mindezt azok után mondta, hogy a klub hivatalos Twitter-oldala megerősítette az üzletet.

A Barcelona egy már majdnem kész átigazolást tett tönkre, hogy egy olyan játékost igazoljon le, aki valószínűleg nem fog beférni a kezdőcsapatba. Az utóbbi években több hasonló ügyletbe is belekeveredtek már a katalánok, gondoljunk csak a Neymar-sagára, amikor a játékos édesapját lefizette a Barcelona, hogy ne a Real Madridba igazoljon.

Bordeaux-ban az üzlet pénzügyi oldalát nézve számukra jó, vagy legalábbis jobb döntést hoztak. Az egyik legpiacképesebb játékosuk volt Malcom, fél Európa sorban állt érte már tavaly nyáron is. A morális oldalt nézve azonban vélhetőn jó időre elintézték, hogy ne vegyék őket komolyan a transzferpiacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véres bosszúval fenyegetőznek Iránban az atomtudós elleni merénylet után

Véres bosszúval fenyegetőznek Iránban az atomtudós elleni merénylet után

Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány