szerző:
hvg.hu

MLSZ-kártyával simán tudott jegyet venni az MTK-stadionba, most a fradistákkal együtt nézte a meccset.

Mint ismert, tavaly novemberben a FTC-DVSC meccs szünetében összeverekedtek a "kitiltott" és a "kubatovista" Fradi-drukkerek, ez volt ugyanis az a meccs, amelyen a korábbi ultrák visszatérte a stadionba, ahova a vénaszkenneres beléptetés miatt sokáig nem voltak hajlandóak betenni a lábukat.

A szünetben akkor a régi ultrák súlyosan összeverték, szinte meglincselték a kubatovista szurkolótábor vezérszurkolóját, a Bonyha becenevű Paróczai Dávidot is, aki egyes szemtanúk szerint kést vitt be a stadionba, ahova nem is a rendes kapun keresztül ment be. Bonyha kórházba került az eset után.

A 24.hu most azt írja, az NB I 2. fordulójában, a július végi MTK-Ferencváros meccsen ott volt a megvert volt vezérszurkoló is, aki a lapnak meg is erősítette telefonon, hogy elment a meccsre, ahova MLSZ-kártyával simán tudott jegyet vásárolni. Azt is elmondta, nincs kitiltva a meccsekről a tavalyi balhé után, de a szurkolói kártyáját felfüggesztették, ezért a Fradi által szervezett eseményekre nem tud bejutni, más stadionokban viszont nyugodtan mozoghat.

Szegő Tibor, az MTK média-főszerkesztője azt közölte a lappal, hogy Bonyha a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, az MLSZ jegyértékesítő rendszerén keresztül, MLSZ-kártyával váltott jegyet, és nem a vendégszektorban, hanem a B8-as szektorban foglalt helyet a ferencvárosi szurkolók között, bár eredetileg nem a fradisták közé vett jegyet. Szegő lmondása szerint viszont olyan sok fradista ment a meccsre, hogy két új szektort is meg kellett nyitni nekik, és arra kérték az MLSZ-kártyával jegyet váltott szurkolókat, hogy mindenki klubhovatartozástól függően válaszon magának helyet.

Szegő azt is elmondta, már a mérkőzés elején tudomást szereztek arról, hogy Bonyha a helyszínen nézi meg a meccset, ezért a találkozó kezdetétől figyelemmel kísérték a viselkedését a Fradi Biztonsági Szolgálat és a rendőrség munkatársaival, de az új Hidegkuti Nándor Stadionból nincs kitiltva, itt nem volt rendbontása még soha, ezért nem merült fel, hogy kitiltsák, a Ferencváros sem kérte, hogy korlátozzák a mozgását.

A novemberi verekedés résztvevőinek ügyében még nem született döntés, a jogerős határozat meghozataláig pedig Bonyha és a többi verekedő MLSZ-kártyával bejuthat NB I-es és válogatott meccsekre is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Milliárdokat tart magyar cégekben a szupergazdag norvég olajalap

Milliárdokat tart magyar cégekben a szupergazdag norvég olajalap

Kiskunfélegyházán lehet az új magyar fegyvergyár

Kiskunfélegyházán lehet az új magyar fegyvergyár

Ez már pofátlanság: miközben ön letölti a gépére az igazi programot, észrevétlenül jön vele egy kártevő is

Ez már pofátlanság: miközben ön letölti a gépére az igazi programot, észrevétlenül jön vele egy kártevő is

Az utolsó pillanatban is vakvágányra jutottak a Brexit-tárgyalások

Az utolsó pillanatban is vakvágányra jutottak a Brexit-tárgyalások

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Már forgatják a filmet a GTA 5 hihetetlen sikeréről

Már forgatják a filmet a GTA 5 hihetetlen sikeréről