szerző:
hvg.hu

Még hónapokig nem játszhatja nemzetközi meccseit saját, frissen épült stadionjában a Mol Vidi.

Az Európa Liga főtáblájára biztosan felkerül a Mol Vidi, amelynek még arra is van esélye, hogy a Bajnokok Ligájában folytassa a szereplését, nemzetközi meccseit azonban biztosan nem az új, 14 milliárdból felhúzott stadionjában fogja játszani – írja a 24.hu.

Az aréna kivitelezője a Strabag-MML és az osztrák csoport két másik leányvállalata alkotta konzorcium, amely nem válaszolt a lapnak arra a kérdésére, hogy pontosan mikorra készül el a stadion. A 24.hu viszont úgy tudja, hogy miután december végére csúszó átadásról cikkeztek, a Strabag áttekintette a helyzetet, és arra jutott a szerződésben szereplő augusztus 30-i határidőre át tudják adni a létesítményt.

Az átadás után azonban még le kell zajlania a minősítésnek is ahhoz, hogy mérkőzéseket rendezhessenek a létesítményben. Ezt a Magyar Labdarúgó-szövetségnek és az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) is el kell végeznie.

A klub a múlt héten közölte a honlapján, hogy mivel a BL-rájátszást minimum UEFA 4-es kategóriájú stadionban kell rendezni, megállapodotta Ferencváros otthonául szolgáló Groupama Arénával, hogy később a BL- vagy EL-csoportkör hazai meccsein is az Üllői úton léphessenek pályára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI / hvg.hu Sport

Nagyot hajrázott a Vidi, de hátrányban várja az AEK elleni visszavágót

Totális lebőgés vagy könnyűszerrel hozott esti foci? Fontos kérdés ez, hiszen a görög bajnok AEK Athén legutóbbi 12 nemzetközi kupatalálkozóján nem talált legyőzőre, a mostani meccsnek pedig fontos tétje van. Élőben a BL-selejtező rájátszáskörének első meccse.

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Miért lesz a kisember egy törvényszegő, korrupt rendszer híve?

Miért lesz a kisember egy törvényszegő, korrupt rendszer híve?

Az LMP vizsgálja, mennyire szennyezett a levegő az országban

Az LMP vizsgálja, mennyire szennyezett a levegő az országban

Olyan jó az idei legolcsóbb iPhone, hogy a másik kettőt lehet, hogy nem is érdemes megvenni

Olyan jó az idei legolcsóbb iPhone, hogy a másik kettőt lehet, hogy nem is érdemes megvenni

Alakul az új PlayStation? A Sony levédetett egy érdekes kontrollert

Alakul az új PlayStation? A Sony levédetett egy érdekes kontrollert

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai