szerző:
hvg.hu

Egy Tarnamérai védő durva becsúszása után elszabadultak a vámosgyörkiek indulatai, játékostársukat, a bírót és a rendezőt is bántalmazták.

Komoly tettlegességbe torkollott a hevesi megye II.-es futballbajnokság vasárnapi Tarnaméra–Vámosgyörk-mérkőzése, írja a heol.hu. A meccs 78. percében 2–1-re vezetett a hazai csapat, amikor a tarnaméraiak védője, B. Balázs becsúszva szerelni próbálta a vámosgyörki E. Mihályt. A mozdulat nem volt szabályos, ezért a játékvezető szabadrúgást ítélt. Innentől jött a durvulás.

Miközben a helytelenül szerelő játékos fel akart állni ugyanis, a becsúszást elszenvedő játékos hátulról elkapta és fojtogatni kezdte őt. Ezt a bíró többszöri felszólítására sem hagyta abba, a játékvezetőnek kellett felfeszítenie a fojtogató kezét a sértett nyakáról. Az áldozat a fojtogatás után vért köpött. Ezután a támadó a játékvezetőt is arcul csapta, majd megütötte az időközben a pályára érkező főrendezőt is.

E. Mihály ekkor átugrott a sportlétesítményt határoló vadhálón, és elmenekült. Később azonban sikerült rávenni, hogy vonuljon be az öltözőépületbe. A balhé azonban ezután is folytatódott, a másik rendezőt egy másik vámosgyörki játékos, E. Krisztián kezdte ütlegelni, a játéktéren és azon kívül egyaránt. A játékvezető a becsúszónak és a két verekedőnek is piros lapot adott, majd félbeszakította a mérkőzést, de itt már a hatóságok is beavatkoztak.

A járőrök a helyszínre siettek és intézkedtek, a mentők pedig kórházba szállították B. Balázst, aki az orvosi vélemény szerint rosszabbul is járhatott volna, ha megpróbálja magát kiszabadítani a fojtásból.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!