szerző:
MTI

Jamie Vardy és Gary Cahill bejelentette: köszöni, ennyi volt.

Vardy, a Leicester City támadója azt mondta, a jövőben klubkötelezettségeire szeretne összpontosítani, ezért azt kéri, az angol labdarúgó-válogatott összeállításánál többé ne vegyék figyelembe.

A 32 játékos, aki tagja volt az idei, oroszországi világbajnokságon negyedik helyezett csapatnak, elárulta: közölte Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal a döntését, és abban maradtak, ha sérülések miatt mégis be kell ugrania, azt vállalja.

"Őszintén szólva egy ideje már foglalkoztat ez a lépés. Nem leszek fiatalabb, s láthatóan a kapitány a fiatalítás mellett van, ez a vb-n meg is hozta az eredményt. Ezért azt mondtam neki, jobb, ha engem már mellőz, s a fiatalokat kezdi beépíteni a csapatba" – mondta a Guardiannak Vardy, aki a vb alatt leginkább a kispadról figyelte a mérkőzéseket, s ahogy fogalmazott, ez is befolyásolta a döntését.

A húszas évei végén berobbanó futballista 26 alkalommal szerepelt az angol nemzeti együttesben, és hét gólt szerzett.

Gary Cahill hasonló döntést hozott. A Chelsea védője szintén abban állapodott meg Southgate-tel, hogy ha szükség lesz rá, rendelkezésre áll.

Cahill 61-szeres válogatott, néhányszor kapitánya is volt a csapatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!