szerző:
MTI / hvg.hu

Tiszteletet parancsoló csoportba került a Vidi a klub sportigazgatója szerint.

Ahogy korábban megírtuk, a Mol Vidi FC az angol Chelsea-vel, a görög PAOK-kal és a fehérorosz BATE Boriszovval került azonos csoportba a labdarúgó Európa Ligában.

Mivel a Vidi új stadionja még nincs készen, illetve minősítenie kell a Magyar Labdarúgó-szövetségnek és az UEFA-nak, a székesfehérvári csapat a Ferencváros otthonában, a Groupama Arénában játssza majd hazai mérkőzéseit.

A program így alakul:

  • szeptember 20.: Mol Vidi FC – BATE Boriszov
  • október 4.: Chelsea FC – Mol Vidi FC
  • október 25.: PAOK – Mol Vidi FC
  • november 8.: Mol Vidi FC – PAOK
  • november 29.: BATE Boriszov – Mol Vidi FC
  • december 13.: Mol Vidi FC – Chelsea FC

A sorsolás után a Vidi sportigazgatója arról beszélt, hogy a csapata tiszteletet parancsoló csoportba került. "Bár ezen a szinten nehezen tudok ennél könnyebb vagy nehezebb ellenfeleket elképzelni" – tette hozzá Kovács Zoltán, aki azért megjegyezte: a Bajnokok Ligája-selejtezők alkalmával már sikerült bizonyítaniuk, hogy olyan csapatokat is le tudnak győzni, amelyeket a Vidinél előrébb rangsorolnak.

"Marko Nikolic vezetőedző eddig is megtalálta az aktuális ellenfelünk ellen a legideálisabb taktikát, nyilván ez a csoportmérkőzések alkalmával is így lesz" – jelentette ki Kovács Zoltán. "Becsülettel, alázattal fogunk felkészülni a nemzetközi mérkőzéseinkre. Büszkék vagyunk, hogy idáig eljutottunk, de azt megígérhetem, hogy ezzel senki nem fog megelégedni a klubnál, küzdeni fogunk azért, hogy minél jobb eredményt elérjünk a csoportkörben."

Marko Nikolic jónak értékelte a csoportbeosztást, s bár véleménye szerint nem lesz könnyű dolga a csapatnak, szeretnének meglepetést okozni és pontokat szerezni. "A Vidi-szurkolóknak és a magyar focibarátoknak büszkének kell lenniük erre, és élvezniük kell azt, hogy ilyen mérkőzések lesznek az országban. Bízom benne, hogy mindhárom találkozóra megtelik a stadion és biztatják azért a csapatot, hogy jó eredményeket érhessünk el a csoportkörben is" – mondta a szakember.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

A Vidi a Chelsea-t fogadhatja az Európa Ligában

A fehérorosz BATE Bariszav és a görög PAOK teszi teljessé az L csoportot, amelyben a magyar bajnok a Chelsea-vel is megmérkőzik. Péntek kora délután Monacóban kisorsolták az Európa Liga csoportkörét, amelyben hat év után újra van magyar résztvevő, a MOL Vidi.

hvg.hu Sport

Döntetlennel kiesett a BL-ből a Vidi, az EL-ben folytatja

Nehéz helyzetben várta az AEK Athén ellen a visszavágót a Mol Vidi: győznie kellett Görögországban ahhoz, hogy feljusson a Bajnokok Ligája főtáblájára. Mindezt ráadásul Huszti Szabolcs nélkül kellett volna teljesítenie, akit az első találkozón kiállítottak.

Elfogták a sörtolvajt, aki majdnem úgy néz ki, mint a Jóbarátokból Ross

Elfogták a sörtolvajt, aki majdnem úgy néz ki, mint a Jóbarátokból Ross

Rakétákat lőttek ki Gázából, Izrael légicsapásokkal válaszolt

Rakétákat lőttek ki Gázából, Izrael légicsapásokkal válaszolt

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Folytatódik az eszeveszett játékkaland: itt a Toy Story 4. első előzetese

Folytatódik az eszeveszett játékkaland: itt a Toy Story 4. első előzetese

Balsai Móni: Állandóan elmegyek mindenben a falig

Balsai Móni: Állandóan elmegyek mindenben a falig

A parlament mellett fészkelhetnek a kivik Új-Zélandon

A parlament mellett fészkelhetnek a kivik Új-Zélandon