szerző:
hvg.hu

Felkerült a netre egy tíz évvel ezelőtt készült videó az idei US Open bajnokáról. Ennek láttán semmi kétség nem fér hozzá, hogy Naomi Oszaka már tíz évesen is imádott versengeni.

Igaz, 2008-ban még néhány babszem és két evőpálcika is elég volt ahhoz, hogy a kis Naomi Oszaka megérezze a verseny szellemét, az alábbi házi videóban két menetből kétszer győz. A videóban általa felkonferált verseny lényege, hogy apró babszemeket kell egy tálkába tenni evőpálcikák segítségével, majd ugyanígy visszafelé is meg kell csinálni a mutatványt, ki is kell szedegetni a babszemeket. Az győz, aki a gyorsabb.

Persze, hogy a tíz éves Oszakát egyik gyerek sem tudta lekörözni.


A most 20 éves japán teniszező megnyerte a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét a hét végén, a szombati döntőben két szettben legyőzte a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamset.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!