szerző:
hvg.hu

A már csak helyi politikával foglalkozó Lázár János odaszúrt egyet a "kétballábas focistáknak" és a támogatóiknak.

A Csongrád megyei Földeákon járt Lázár János, hogy átadja a település új műfüves futballpályáját. Ha már ott volt, elbeszélgetett a helybeliekkel is, elmondta, hogy újabb 700 millió forintos támogatást kap a közösség, amiből tornacsarnok is épül.

Beszélt az országos politikától visszavonult korábbi kancelláriaminiszter Tóth Imrével, a Návay Lajos Általános Iskola igazgatójával is, aki arról panaszkodott neki, hogy a fiatal focistákat elsősorban a pénz érdekli, nem pedig a játék szeretete.

A kabinetben dolgozó politikusokhoz képest láthatóan felszabadult Lázár erre így válaszolt: "Tudod, az a legborzalmasabb, hogy valaki még pénzt is fizet azért, mert rosszul játszik a csapat. Teljes őrület.

Ez a világ egyik legnagyobb piramisjátéka. Kétballábas focistáknak óriási pénzeket fizetni azért, hogy 'ugrabugrándozzanak', és semmi eredmény nincs. Hát, ez elég súlyos helyzet."

A 444 emlékeztet, hogy Lázár nem most először kritizálta azt, ahogy a kormányzat a futballt kezeli. 2015 tavaszán például arról beszélt, hogy a magyar fociban nincs helye állami pénznek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!