szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rogán Antal felesége ma már nemcsak rendezvényt szervez, feladatkörei közé felvette az ünnepélyes keretek közötti éremosztást is.

Szerdán kezdődött a felnőtt országos bajnokság az úszóknál, az esemény a Debreceni Sportuszodában zajlik. A hvg.hu úgy értesült, a bajnokság első napján Rogán Cecília is ott volt, persze nem úszóként, hanem egy másik szerepben: ő volt az egyik, aki érmet adhatott át.

A férfiak szerdán úszták a 100 méteres mell döntőjét, Szilágyi Csaba győzött, Gyurta Dániel korábbi országos csúcsát megdöntve. A hvg.hu-nak egy névtelenséget kérő forrás azt mondta, a Szilágyi-féle eredményhirdetésen osztott érmet Rogán Antal felesége.

A pillanatról sajnos nincs képünk, az M4 Sport élő közvetítésébe ugyanis a díjátadó nem fért be, és nem közöltek róla felvételeket a sporthírekben sem. Kerestük az átadást a Magyar Úszó Szövetség honlapján és Facebook-oldalán is, hiába, Rogán Cecíliáról ott sincs fotó, csak az érmesekről.

Maga az úszószövetség ugyanakkor telefonon megerősítette, hogy Rogán Antal felesége érmet adott át. Kérdésünkre, hogy mégis milyen minőségben, már e-mailben válaszoltak. Azt közölték:

“Rogán Cecília magánmeghívásra látogatott el a debreceni úszó országos bajnokságra, amiben semmi meglepő nincs, hiszen bevallottan rajong a sportokért. A MÚSZ vezetése megtiszteltetésnek érzi, hogy a sportot stratégiai ágazatként kezelő, és így a magyar úszósportot is kiemelten támogató kormány tagjának felesége részt vesz a sportág egyik legfontosabb hazai eseményén. Ennek megfelelően felkértük arra, hogy közreműködjék az egyik díjátadó ceremónián, aminek Rogán Cecília örömmel tett eleget, illetve jelezte, hogy az úszóviadal magával ragadó hangulatának köszönhetően a jövőben is ellátogat majd a MÚSZ kiemelt eseményeire.”

Rogán Cecília tehát magánszemélyként adta át az érmet, pontosabban Rogán Antal miniszter sportért rajongó feleségeként. Más szerepben amúgy sem tudta volna, ugyanis bár van két cége, sporttal egyik sem foglalkozik.

Rogán Cecília 2016 óta tulajdonosa a Nakama&Partners nevű cégnek, amit Sarka Katával közösen üzemeltet, 2018 végén emellett ők ketten alapítottak egy másik vállalkozást is, a Top News Hungary Kft.-t. A Nakama&Partners viszi többek között a Mikulásgyár nevű jótékonysági kezdeményezést, a TOP News Hungary pedig a TWN nevű bulvároldalt.

Borítóképünk a 2017-es budapesti úszóvébén készült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

Mégis korhatár nélkül alkalmazzák az AstraZeneca oltóanyagát Szlovéniában

A börtönből telefonálva zsarolt ki 19 embertől közel 2 millió forintot egy rab

A börtönből telefonálva zsarolt ki 19 embertől közel 2 millió forintot egy rab