szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A walesi klub szerint a szerződés több pontja sem valósult meg Sala halála előtt, ezért semmisnek kellene tekinteni.

A Cardiff City fellebbez a FIFA hétfői határozata ellen, amely szerint hatmillió eurót kell fizetnie a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt Emiliano Saláért a francia Nantes együttesének.

A walesi klub közleménye szerint „elképesztően csalódottak” voltak a FIFA döntése után. Mint írták, meglátásuk szerint a bizonyítékok arról tanúskodnak, hogy a két klub közötti megállapodás semmis, mert a szerződés több pontja sem valósult meg.

A Salát januárban értékesítő Nantes azok után fordult a FIFA-hoz, hogy a walesi csapat a támadó halála után megtagadta a fizetést. A szervezet hónapok óta vizsgálta a Nantes februári beadványát, végül hétfőn jelentette be, a Cardiffnak fizetnie kell.

Sala teljes vételára 17 millió font lett volna, ennek első részleteként kellett volna elutalni a hatmilliót.

A 28 éves játékost januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg az akkor még az angol élvonalban szereplő csapat, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Útközben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait, benne Sala holttestével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új gumiabroncs energiacímkék segítik a vásárlást

Új gumiabroncs energiacímkék segítik a vásárlást

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban