szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több magyar embert vonzott tavaly a foci, mint korábban, és ennek részben az új stadionok az okai.

A Sportstatisztika nevű blog 2019/2020-as szezonra szóló évvégi jelentéséből szemezgetett az Azonnali.hu: megnézték, hogy a nézőszámokat tekintve az összes magyar látványsport közül melyek teljesítenek a legjobban, és hogy mi a helyzet a magyar futball népszerűségével.

Mint megjegyzik: a vízilabda elég rosszul teljesít, mert klubszinten egyetlen magyar pólócsapat sem került be a legnézettebb harminc közé, ugyanakkor a futball nézőszáma növekszik. Győrben még kézimeccsre szeretnek járni az emberek, Székesfehérváron hokimérkőzésekre, Szombathelyen pedig a kosárlabdára.

Az összegzés szerint a Fradi tudja a legtöbb embert behozni a stadionba: idén átlagosan 9431-en nézték meg őket hetente. A második helyen a DVTK van, amely majdnem 1500 nézőt javított átlagban az elmúlt években. Most a hetente átlagosan 4915 fős nézőszámot tud produkálni.

Kiemeli a lap a többi között Debrecent: itt hiába romlott a teljesítmény, a klub több embert vonzott a mecsekre, mint 2016-ban. Van igény futballra Szegeden is, mióta lett hova kijárniuk a nézőknek - írja az Azonnali. Most 2419-en vannak átlagban a Szent Gellért Fórumban.

Az emelkedő nézőszámoknak valószínűleg az újonnan felhúzott stadionok lehetnek az okai, noha az elméretezett építményeknek még így rossz a kihasználtságuk. A Fradi új stadionjában 45 százalékos a férőhelyek kihasználtsága, a DVTK-nál csak 33 ugyanez a szám, a harmadik legnészerűbb Székesfehérváron 32, Debrecenben 21 százalék. Ebben a tekintetben egyébként Kisvárda áll a legjobb helyen: itt a 3385 fős stadion majdnem 73 százalékára van néző, az összes többi klub a félházra hajt általában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Kedvezőtlen járványügyi előrejelzés itthon, a britek már kocsmázhatnak

Radar360: Kedvezőtlen járványügyi előrejelzés itthon, a britek már kocsmázhatnak

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló