szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi szövetség honlapja szerint WTA-tenisztorna lesz Debrecenben, a Főnix Csarnok üzemeltetőjével viszont nem állapodott meg erről senki.

A WTA honlapja szerint Budapest helyett Debrecen ad otthont a WTA-tenisztornának február 17. és 23. között. A városban a Főnix Csarnok lenne a helyszín, viszont a Nemzeti Sport szerint ott nem lesz tenisztorna.

A létesítményt üzemeltető Debreceni Sportcentrum Kft.-től a lap megtudta, hogy a cégnek nincs sem a Magyar Teniszszövetséggel, sem más szervezettel megállapodása a női tornáról, sőt, az adott időpontban több más eseményt tartanak majd a csarnokban.

A lap megkereste a teniszszövetséget, hogy kiderüljön, hol lesz a torna, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseikre.

A múlt héten a 24.hu arról írt, hogy komoly teniszblamázs érik Budapesten, mivel a WTA-naptár szerint ott rendeznék a 251 700 dollár összdíjazású Hungarian Ladies Opent. Mindeközben a Magyar Teniszszövetség honlapján több helyen is az szerepel, hogy az idei WTA-naptárban februári dátummal szereplő torna megrendezésére nincsen szerződése a jogtulajdonossal, ahogyan állami garanciája – azaz forrása – sincs, vagyis egyedül nem tudja tető alá hozni.

A lap akkor kereste Richter Attilát, a szövetség főtitkárát, de nem kapott választ a kérdéseire.

Később írtak Steve Simonnak, a WTA elnökének is, ám kedd délutánig tőle sem kaptak választ.

Nyilatkozott azonban nekik Becsky András, a Főnix Csarnok üzemeltetéséért felelős debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője. Ő arról beszélt, hogy Richter szóban érdeklődött a helyszín iránt, de nem írtak alá bérleti szerződést a verseny időpontjára. Erről Becsky a WTA-elnököt is tájékoztatta.

(Képünkön a Főnix Csarnok)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Semjén szerint Jakab, Hadházy és Tordai orvosi értelemben véve is pszichopaták

Semjén szerint Jakab, Hadházy és Tordai orvosi értelemben véve is pszichopaták

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

A járvány miatt bezárkózó japánok robotokat kapnak, hogy ne legyenek egyedül

A járvány miatt bezárkózó japánok robotokat kapnak, hogy ne legyenek egyedül