szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Labdarúgó-szövetség szerint a torna június 12-én rendben elkezdődik Rómában.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Cáfolta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a nyári Európa-bajnokság elhalasztásáról szóló sajtóhíreket.

A 2020-as Eb június 12-én elkezdődik Rómában"

– olvasható a szervezet keddi reakciójában, amelyet a dpa német hírügynökség kérdésére tett közzé. Az UEFA hangsúlyozta: figyelemmel követi a koronavírus-járvány terjedését, szorosan együttműködik a helyi és a nemzetközi hatóságokkal.

A tervezett menetrendet nem kell módosítani – tették hozzá.

Az UEFA az után juttatta el állásfoglalását a hírügynökségnek, hogy több sajtóorgánum arról számolt be: a nyári kontinenstornát a koronavírus-fenyegetettség miatt nem tudják a tervek szerint megrendezni, és elképzelhető, hogy 2021-re halasztják.

Az idei Európa-bajnokságot a tervek szerint június 12. és július 12. között tartják Európa 12 városában, köztük Budapesten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Varga Judit: A Parlament elé kerülhet a civiltörvény módosítása

Varga Judit: A Parlament elé kerülhet a civiltörvény módosítása

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon