szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BVSC-Zugló játékosánál ugyanakkor nem jelentkeztek a tünetek a lappangási idő után.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Felmerült a gyanú, hogy a BVSC-Zugló egyik vízilabdázója olyan személlyel érintkezett, aki koronavírussal fertőződött meg, közölte a klub a honlapján. A sportoló esetében viszont letelt a 14 napos lappangási idő, így szinte biztosra vehető, hogy nem lett beteg.

„Sportolónk felelősségteljesen jelezte az illetékes szerveknek a gyanú fennállásának lehetőségét. Tájékoztattak minket arról, hogy a fertőzött személlyel történő érintkezés óta eltelt idő meghaladja a lappangási időnek szánt 14 napot, sportolónk azóta is tünetmentes, így az ÁNTSZ állásfoglalása szerint ezen személy nem koronavírusos beteg.

Az elmúlt hetekben Egyesületünkhöz eljutatott hatósági ajánlásoknak megfelelően uszodánk minden szükséges lépést megtett és továbbra is megtesz az esetleges fertőzések megelőzésének érdekében”

- írták.

A BVSC-Zugló azt is közölte, hogy a szerdán kihirdetett kormányrendeleti korlátozásokon túl, egyéb korlátozásokat jelenlegi álláspont szerint nem indokolt bevezetnünk.

A 24.hu úgy tudja, az egyik játékos édesanyjáról van szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németh András Világ

Március végére dőlhet el, hogy megússza-e Magyarország a koronavírus-járványt

Az új koronavírus által terjesztett járványos betegség, a Covid-19 általában 3-5 héttel az első megbetegedés után szabadul el az érintett országokban. Az első hetekben általában alacsony az esetszám, s naponta egy-két új megbetegedést tapasztalnak. Ezt követően viszont jellemzően drámaian beindul a járvány és a „duplázós napok” sem ritkák. A terjedés azonban mégsem fátumszerű, a Kína szomszédságában lévő Tajvanon például jelenleg is csak ötvennél tart a betegek száma. A korlátozó intézkedéseknek mindenképpen van értelme, a fő cél az, hogy a betegek ne egy hullámban árasszák el a rendelőket és kórházakat, és ezzel ne terheljék túl az egészségügyi rendszert.