szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Most mérik fel, van-e igény Magyarországon az orosz hokiliga meccseire. Pont az a csarnok lenne jó erre, amely most épül fel.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) érdeklődik a világ második legerősebb ligájának, az orosz bázisú KHL-nek a vezetőinél, hogy milyen feltételekkel adhatna otthont bajnoki mérkőzésnek, mondta el Alekszej Morozov, a KHL elnöke, aki szerint jelenleg a tárgyalás szakaszában vannak a magyar féllel.

Sipos Levente, az MJSZ főtitkára az MTI-nek megerősítette, hogy

érdeklődnek a KHL-nél tétre menő, azaz bajnoki találkozó megtartásáról, vagyis nem barátságos vagy felkészülési összecsapásról lenne szó.

A főtitkár hozzátette, hogy jelenleg az információgyűjtésnél tartanak, felmérik, hogy milyen feltételekkel jönnének Magyarországra KHL-es csapatok bajnoki mérkőzést játszani, van-e erre igény Magyarországon – például mennyiért lehetne árusítani belépőket –, milyen szponzorokat lenne érdemes bevonni a rendezésbe, és a KHL-nek van-e szándéka terjeszkedni erre a piacra.

Sipos Levente elmondta, két budapesti helyszín jöhet szóba ilyen volumenű esemény megrendezésére. Az egyik a Papp László Aréna, amelyben viszont

2022-ig nincs olyan hosszú időtartam szabadon, amikor érdemes lenne jeget készíteni.

A másik pedig a férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő népligeti multifunkcionális csarnok, amelyben 2022 januárjában rendezik meg a kontinensbajnokságot.

Nyitóképünk a Lev Praha és Lokomotyiv Jaroszlavl KHL-mérkőzésén készült, amelyet Prágában rendeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Elmarad a jégkorong-világbajnokság

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt törölte a május 8. és 24. között kiírt svájci elit-világbajnokságot.

Elárverezik Gandhi egyik első szemüvegét

Elárverezik Gandhi egyik első szemüvegét

A brit város, amely ontja magából a metál és poplegendákat

A brit város, amely ontja magából a metál és poplegendákat

Szombaton volt az idei nyár legmelegebb napja

Szombaton volt az idei nyár legmelegebb napja