szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fabio Jakobsen állapota súlyos, de stabil.

Öt órán keresztül műtötték Fabio Jakobsent, aki a Lengyel Körverseny első szakaszán borzasztó nagyot bukott – írták az Eurosport kerékpárral foglalkozó portálján. A holland versenyző állapota súlyos, de stabil, agykárosodása és gerincsérülése sincsen, de a mellkasát akkora ütés érte, hogy az még akadályozza a légzését.

Egyelőre mesterséges kómában tartják, de csütörtökön még megpróbálják felébreszteni.

A verseny szerdai nyitószakaszának utolsó méterein Dylan Groenewegen és Jakobsen sprinteltek a győzelemért, az első pozícióan lévő Groenewegen bevágott a mögüle gyorsabban érkező Jakobsen mellé, és a könyökét is kitette. Jakobsen több kordont és egy versenybírót is felborított, majd a célkapu szélének ütközött. (A bukást felülről is mutatják az Eurosport videóján, 4:27-től egyértelműen látszik, hogy nem véletlen mozdulat okozta a balesetet.)

Groenewegent kizárták a versenyből, Jakobsen csapatának, a Deceuninck – Quick-Stepnek a csapatfőnöke, Patrick Lefevere arról írt, hogy börtönbe kéne küldeni egy ilyen mozdulatért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam

Bíró László elnézést kért a zsidóktól

Bíró László elnézést kért a zsidóktól

Megtalálták a 75 éves, de még ma is működő számítógép használati utasítását

Megtalálták a 75 éves, de még ma is működő számítógép használati utasítását