szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Manchester City sztárja egy bedobás jogosságát vitatta, aközben érintette meg a partjelzőt. A szabályok szerint ezért lapot is kaphatott volna.

Utólag, a játékvezetők szervezetének (PGMOL) vizsgálatát követően sem büntetik meg Sergio Agüerót azért, mert a szombati Manchester City–Arsenal angol bajnoki focimeccsen megragadta az egyik asszisztens, Sian Massey-Ellis vállát.

Agüero a mérkőzés 42. percében kezdett vitatkozni az asszisztenssel, amikor az az Arsenal javára intett be egy bedobást. A focista előbb csak mutogatott, majd amikor Massey-Ellis elsétált volna, megragadta a vállát. A nő lesöpörte a kezét, a játék pedig folytatódott: a játékvezető, Chris Kavanagh nem figyelmeztette a City sztárját.

A szabályok szerint a játékosoknak nem tilos megérinteniük a játékvezetőt vagy az asszisztenst, ha azonban agresszív vagy fenyegető a mozdulatuk, sárga vagy piros lapot lehet érte adni.

A támadót, akinek sérülése után négy hónapja ez volt az első meccse, rengetegen kritizálták a megmozdulása miatt mind a közösségi, mind a hagyományos médiában. Téma volt Gary Linekeréknék is a BBC Match of the Day című műsorában, ahol Ian Wright, az Arsenal legendája azt mondta: „Mi volt ez? Szükségtelen, szükségtelen lekezelés. Nagyon kínos volt.”

Pep Guardiolát, a Manchester City menedzserét is megkérdezték az incidensről, aki ennyivel zárta le a témát:

Hé, ugyan már, srácok. Sergio a legkedvesebb ember, akivel életemben találkoztam. Ott keressük a problémákat, ahol vannak. Ugyan már.

A meccset 1-0-ra a City nyerte.

Massey-Ellisnek nem ez volt a legrázósabb esete a labdarúgásban. 2011-ben, mindössze a második Premier League-meccse után a Sky Sports két munkatársa, Andy Gray és Richard Keys szexista megjegyzésekkel illette, amiért később elbocsátották őket. Harmadik munkatársukat, Andy Burtont pedig felfüggesztették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo