A sportember, aki generátort rendelt az internetről

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Az internet csodákra képes, és ezt már sokan felfedezték. Legutóbb a Nemzetközösségi Játékok versenyzői. Sok sportoló ugyanis a manchesteri atlétikai faluban kattant rá a netre életében először, és volt, aki azonnal áramfejlesztő generátort rendelt a világhálóról. Egyenesen haza, Tongába.

A Brit Nemzetközösség sportolóinak szervezett, idén az angliai Manchesterbe vitt sportesemény legnagyobb szenzációja kétségkívül az internet volt. Naponta átlagosan 1400 sportoló kapcsolódott a világhálóra, és a technikai hátteret biztosító Microsoft rendkívül nagy forgalomról számolt be a sportesemény lezárultával. Nem véletlenül: sok versenyző először találkozott életében számítógéppel.

Egy Lesotho színeiben induló futónak a helyi technikai alkalmazottak mutatták meg, hogyan is néz ki a számítógép, majd saját Hotmail-címet kapott, amelyre egy levelet is elküldtek neki. "Majd kiugrott a bőréből, olyan boldog volt, mikor olvasta - meséli a BBC-nek az egyik szervező -, ráadásul rögtön válaszolnia is sikerült a levélre." Egy Tongából származó versenyző áramfejlesztő generátort vett magának a világhálón, amely épp akkor fog a címére megérkezni, amikor ő is hazatár Manchesterből. Az újonc netező roppant boldog, mivel így közel ezer fonttal olcsóbban jutott hozzá az áhított eszközhöz, mint ha otthon, kis szigetén vásárolta volna meg a generátort. A jelek szerint a kenyai csapat érdeklődési köre hasonló: órákat töltöttek el azzal, hogy megvizsgálják, érdemes-e traktort rendelni az internetről.

Ám nemcsak magáncélra keresgéltek a világhálón a sportolók. A nigériai úszócsapat tagjai, miután felfedezték, hogy a versenytársak fürdőruhája sokkal áramvonalasabb, mint az övék, azonnal rákattantak a netre, és onnan rendeleték meg a legújabb típusokat. Néhány tizedmásodpercet biztos, aranyérmet azonban nem nyertek.

Hozzászólások