A Microsoft ingyenes vírusirtó és kémellenes programot forgalmaz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Microsoft mától kezdve új biztonsági program forgalmazását kezdte meg. A társaság honlapjáról ingyenesen letölthető program megakadályozza a számítógépek vírusfertőzéseit.

Az amerikai vállalat az év vége felé már egy továbbfejlesztett antivírus programot kíván értékesíteni. Ebbe az irányba tett lépésnek tekintik a havonta fríssített ingyenes program elindítását. Egyidejűleg elérhetővé tesznek egy az internet felhasználók tevékenységét kikémlelő „spyware-ket" és a nemkívánatos hirdetéseket küldő alkalmazások működését akadályozó programot is.

A Microsoft a bejelentéssel egyidejűleg közölte, hogy a vírus-ellenes program nem képes valamennyi vírus bejutását megakadályozni, és azt nem az ismert vírusellenes programok ( McAfee, Symantec) felváltásának szándékával vezetik be. Más kérdés, hogy a Microsoft idővel e termékekkel vetélkedő vírusellenes programot fog értékesíteni – közölték a cég illetékesei. Az ingyenes vírus-ellenes szoftver közrebocsátásával a Microsoft meg akarja győzni a vevőket arról, hogy igyekszik javítania termékei, elsősorban a Windows biztonságát.