A Microsoft az Oracle ügyfeleinek elszipkázására készül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft bejelentette, hogy új migrációs programot indít azoknak a vállalatoknak, amelyek a PeopleSoft World (korábban J.D. Edwards), a PeopleSoft EnterpriseOne (korábban szintén J.D. Edwards) vagy a PeopleSoft Enterprise rendszert használják. A migrációs program nem titkolt célja, hogy megszerezze a cég azon ügyfeleit, akik a vállalat Oracle által történt felvásárlása miatt bizonytalanságban érzik magukat.

A migrációs program magában foglalja az átállást elősegítő technológiákat, a Microsoft Business Solutions szoftverekre való átállás költségeire vonatkozó engedményes ajánlatot, valamint stratégiai útmutatást a hatékony átálláshoz. „Az eddig PeopleSoft-technológiát alkalmazó vállalatok hamarosan problémákkal szembesülhetnek. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a legjobb alternatívát nyújtsuk nekik a továbblépéshez” – mondta Doug Burgum, a Microsoft alelnöke.

A Microsoft alkalmazásaira való átállást segítő kezdeményezés vonzó pénzügyi konstrukciót kínál a PeopleSoft-ügyfelek számára: többek között 25 százalék kedvezményt a licencdíjból, és 25 százalék kedvezményt a Microsoft Business Solutions Support and Enhancement program első éves díjából. A kedvezményekkel azok élhetnek, akik legkésőbb 2005. június 22-ig megrendelik valamelyik Microsoft Business Solutions alkalmazás licencét. A cég emellett az átállás megtervezését segítő útmutatókkal, valamint az átállás idejét lerövidítő adatmigrációs eszközökkel segíti a vállalatokat.

A Microsoft bejelentését az Oracle részéről eleddig nem kommentálták, s az ügyfelek meggyőzésére szolgáló ellenlépéseket sem jelentettek be, a cég honlapján egyelőre csak az akvizícióról szóló tudósítás szerepel.