A számítógépes játékok segítik a tanulást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Panoráma
Tetszett a cikk?

A számítógépes játékok, ha nem viszik túlzásba, segíthetik a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek iskolai előmenetelét, s szemtornának sem utolsók.

Marisol Garcia Rubio, a Spanyol Optometriai Központ igazgatónője szerint bizonyos feltételek mellett a komputeres játékok erősítik a szemet, amely ezáltal terhelhetőbbé válik, s könnyebben alkalmazkodik a változó feltételekhez.

A spanyol professzor szerint a komputeres játékok sokkal jobb fejlesztőeszköznek bizonyultak a gyerekek esetében, mint az egyéb, jelenleg alkalmazott módszerek. Véleménye szerint minél idősebb egy gyerek, annál több időt tölthet a képernyő előtt. Ám mint minden egyébben, a komputeres játékok esetében is fontos a mértékletesség, hiszen a túlzásba vitt számítógépezés fejfájást, kimerültséget okoz.

A kutató szerint a gyerekek legfeljebb egy órát játszhatnak, majd tízperces szünetet kell tartaniuk, s utána még harminc perc engedélyezhető számukra a képernyő előtt, amelytől legalább 30-40 centiméteres „távolságot kell tartani”.